Δήλωση του Τομεάρχη Προστασία​ς του Πολίτη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα, με αφορμή τη σύλληψη νεαρού, που ανάρτησε τη σημαία της Παλαιστίνης, μαζί με την Ελληνική, στο Σύνταγμα.

Αναλυτικά:

“Θεωρούμε υπερβολική και έξω από κάθε έννοια αναλογικότητας τη σύλληψη και τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του νεαρού άνδρα, που ανήρτησε σημαία της Παλαιστίνης, μαζί με την ελληνική σημαία, στο Σύνταγμα.
Εάν η ελληνική κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την Ειρήνη και την καλή γειτονία στην περιοχή, θα όφειλε να συμμετέχει και να στηρίζει τις πρωτοβουλίες για άμεση κατάπαυση του πυρός, επάνοδο στη διπλωματική οδό και να αναλάβει πρωτοβουλίες ανακούφισης των θυμάτων της ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει ξεσπάσει.

Η απόσταση από την αυτονόητη καταδίκη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου μέχρι την απαράδεκτη ποινικοποίηση της απλής διαμαρτυρίας ή αλληλεγγύης είναι τεράστια και η στάση της κυβέρνησης δεν συνάδει ούτε με το πλαίσιο των δικαιωμάτων σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, ούτε με τα διεθνή συμφέροντα της χώρας και την πάγια εθνική εξωτερική πολιτική.”

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!