Θα μπορούσε να είναι αντικείμενο σάτιρας των εκπαιδευτικών μας πραγμάτων, αν δεν ήταν κυρίως ένα ακόμη οδυνηρό πλήγμα σε βάρος χιλιάδων νεοδιόριστων, δόκιμων εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακαλεί διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης εκπαιδευτικών των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ανά τη χώρα.  

Και όμως, δεν είναι ούτε νεοδιόριστοι ούτε δόκιμοι οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που συμπλήρωσαν εφέτος διετία από το διορισμό τους και ανέμεναν ευλόγως τη μονιμοποίησή τους. Στη συντριπτική πλειονότητά τους υπηρετούν επί πολλά χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση με σχέση αναπλήρωσης ή ωρομισθίας, που εκπνέει με τη λήξη κάθε σχολικού έτους.

Αλλά η πολυπόθητη μονιμοποίηση δεν έρχεται, γιατί η επί της παιδείας υπουργός της κυβέρνησης των αρίστων αποφάσισε εμμονικά να στηριχτεί όχι στο νόμο 4589/2019 που ισχύει και επιτάσσει τη μονιμοποίησή τους αλλά στο νόμο 4823/2021, που όμως δεν έχει εφαρμοστεί στο σκέλος που αφορά την αξιολόγηση των νεοδιοριζομένων. Και τούτο διότι ο Νόμος Κεραμέως για την αξιολόγηση δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς την ολοκλήρωση επιλογής Συμβούλων, Εποπτών Ποιότητας Εκπαίδευσης, Διευθυντών Σχολείων, κλπ. Το Απόλυτο αλαλούμ!

Η κ. Κεραμέως, που τόσο κόπτεται για την εφαρμογή ενός ακραίου συστήματος ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, αποδείχτηκε εντελώς ανίκανη να τηρήσει τις διαδικασίες αξιολόγησης εντός της προβλεπόμενης διετίας που όριζαν οι δικές της νομοθετικές ρυθμίσεις. Και όταν έρχεται το πλήρωμα του χρόνου, αρνείται να εκδώσει τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης που επιβάλλει ο νόμος, προτάσσοντας την υποχρέωση αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Μια υποχρέωση που με ευθύνη της ίδιας της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας δεν είναι δυνατόν να πραγματωθεί.

 Η “αρίστη” των υπουργών έκανε κάτι πολύ απλό. Ανέβαλε τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών ενόψει της οψέποτε αξιολόγησής τους και όσες διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης έχουν εκδοθεί νομίμως ως τώρα κατ` εφαρμογή του ν.4589 πρέπει να ανακληθούν. Την ανικανότητα της κυβέρνησης των αρίστων πληρώνουν χιλιάδες νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, που αφού υπηρετούν χρόνια στην Εκπαίδευση, έχουν αυτοδίκαια μονιμοποιηθεί, βρίσκονται όμηροι των εμμονών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που εκδηλώνει τη φυσική της απέχθεια για οτιδήποτε αφορά δημόσιες δομές, Υγεία, Παιδεία, που αφορούν στη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών.     Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!