Η Δήλωση  του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία,  Βουλευτή Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, με αφορμή τη ρίψη χημικών από αστυνομικούς σε όσους αντιδρούν στην έξωση οικογένειας από την πρώτη της κατοικία.

Αναλυτικά:

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οφείλει να γνωρίζει ότι η Αστυνομία και οι εργαζόμενοί της είναι για να προασπίζουν το κοινό συμφέρον κάτω από δεδομένες Συνταγματικές επιταγές. Όχι για να κάνουν τους προστάτες ιδιωτικών και ιδιοτελών συμφερόντων.

 

Η προστασία και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες είναι επιτακτική ανάγκη. Όταν στους πολίτες κυριαρχεί η ανασφάλεια από την έξαρση του οργανωμένου εγκλήματος, τη μικροεγκληματικότητα και την κάθε μορφή βίας, δεν νοείται η προτεραιότητα που δίνει η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να είναι η εμπλοκή αστυνομικών σε πλειστηριασμούς και σε εξώσεις πολιτών από την πρώτη τους κατοικία.

 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να προτεραιοποιήσει τις ανάγκες που έχουν οι πολίτες από τη λειτουργία της αστυνομίας και παράλληλα να ακούσει τις ενώσεις των εργαζόμενων στην Ελληνική Αστυνομία, που δηλώνουν αντίθετοι στην προσπάθεια επιβολής πλειστηριασμών με άσκηση βίας και παρά τον Νόμο, ασκώντας κάθε νόμιμη ενέργεια ώστε να απεμπλακεί η Ελληνική Αστυνομία από αυτή τη νοσηρή κατάσταση.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!