Χωρίς προβλήματα κύλησε η όλη διαδικασία για την προετοιμασία των εκλογών της Κυριακής, στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ιωαννίνων Κώστα Σιαράβα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου για τις εκλογές αντιπεριφερειάρχη, στην ΠΕ Ιωαννίνων θα λειτουργήσουν 459 εκλογικά τμήματα και αυτή τη φορά δεν θα έχουμε τμήματα ετεροδημοτών.

Λίγες ώρες έμειναν για να ανοίξουν οι κάλπες και να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα οι πολίτες των Ιωαννίνων, αλλά και όλης της χώρας, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και τα κόμματα που μετέχουν στις ευρωεκλογές ανέρχονται στα 31 και ως εκ τούτου, τόσα θα είναι και τα ψηφοδέλτια που θα παραλάβει από την εφορευτική επιτροπή ο κάθε πολίτης που θα προσέλθει στις κάλπες, συν ένα το λευκό…

Οι προβλεπόμενοι από το νόμο σταυροί για τις ευρωεκλογές είναι από 0 έως 4 και την ταυτοπροσωπεία μας μπορούμε να αποδείξουμε με ταυτότητα, δίπλωμα, ή διαβατήριο ακόμα και με κομμένη ταυτότητα μπορούμε να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα, όπως σημείωσε ο κ. Σιαράβας.

Όσον αφορά την ετοιμότητα του μηχανισμού για την εκλογική διαδικασία, ο κ. Σιαράβας δήλωσε πως όλο το εκλογικό υλικό και οι σάκοι έχουν παραλειφθεί από τους Δήμους

Προσωπικό θα υπάρχει στις υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας τις επιφορτισμένες με τις εκλογές, και το Σάββατο και την Κυριακή με παρόντα και δικαστικό αντιπρόσωπο για να δοθεί λύση σε όποιο πρόβλημα προκύψει.

Τι γίνεται με την επιστολή ψήφο

Ιδιαιτερότητα αυτών των εκλογών αποτελεί η συμμετοχή με τη διαδικασία της επιστολής ψήφου. Για αυτούς που έχουν να δηλώσει να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, θα υπάρχει ένα Τ μπροστά σε κάθε όνομα πολίτη και ως εκ τούτου, δεν μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με φυσικά παρουσία ή ξανά στο όποιο εκλογικό κέντρο.

Αν κάποιος που το δήλωσε, δεν έχει ψηφίσει επιστολικά και προσέλθει στο εκλογικό τμήμα, πιθανά να διευθετηθεί τις επόμενες ώρες από το Υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει σε αντικατάσταση των εκλογικών καταλόγων, για να μπορούν να ψηφίσουν έτσι οι συγκεκριμένοι πολίτες.

Είναι μηδαμινές ή ελάχιστες τέλος, οι αλλαγές των εκλογικών καταλόγων, όπως δήλωσε ερωτηθείς ο αντιπεριφερειάρχης.

Η Singular Logic θα είναι υπεύθυνη για την μετάδοση των αποτελεσμάτων και η καταμέτρηση θα γίνεται και σε έντυπη μορφή ώστε να παραδίδεται στον κάθε Δήμο το αποτέλεσμα και ακολούθως θα έρχεται στην Περιφέρεια, το οποίο θα είναι το plan b αν δε μπορεί να γίνεται η τηλεμετάδοση, έτσι θα γίνεται με την παραδοσιακή χειρόγραφη διαδικασία.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!