Κ. Τασούλας από τα Γιάννενα: Όλοι μαζί να κάνουμε ένα βήμα για να ξεπεράσουμε τη φθορά
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα υποδέχθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Ηπείρου ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια 2026 στα Ιωάννινα.
Ο κ. Καχριμάνης χαρακτήρισε την επίσκεψη ως την πρώτη υποδοχή του κ. Τασούλα στην Ήπειρο με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας τη διαχρονική του σχέση με την περιοχή.
Η προσφώνηση Καχριμάνη: «Η Ήπειρος προσέφερε πολιτικό προσωπικό στο κράτος»
Κατά την προσφώνησή του, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη διαχρονική συμβολή της Ηπείρου στο σύγχρονο ελληνικό κράτος, τονίζοντας ότι, παρότι υπήρξε οικονομικά άγονη περιοχή, διέθετε πάντα πολιτικό προσωπικό που συνέβαλε στην εθνική πορεία.
Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε συμπαραστάτης και συμπολεμιστής για την Ήπειρο. Παράλληλα, ανέφερε ότι η περιοχή έχει κάνει βήματα προόδου, ωστόσο δεν της έχουν αποδοθεί όσα δικαιούται.
Αναφερόμενος στα Ελευθέρια 2026 και στη νικηφόρα έκβαση των μαχών του 1913, υπογράμμισε ότι αυτή βασίστηκε στην ενότητα και την αυτοθυσία στρατιωτών και εθελοντών, στοιχεία που –όπως είπε– πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για όλους.
Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι από το ύπατο αξίωμα θα συμβάλει στην εθνική ενότητα και ότι η Ήπειρος θα τον έχει μόνιμο αρωγό σε κάθε προσπάθεια.
Στο τέλος της τελετής, ο κ. Καχριμάνης δώρισε στον κ. Τασούλα εικόνα του Αγίου Γεωργίου Ιωαννίνων, προστάτη της Εθνικής Φρουράς, έργο της τοπικής γιαννιώτικης τέχνης.
Η αντιφώνηση Τασούλα: «Να κάνουμε ένα βήμα πάνω από τη φθορά»
Στην αντιφώνησή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη μακρά πολιτική του διαδρομή, κάνοντας λόγο για 32 χρόνια «συναρπαστικής και συγκινητικής πορείας», που –όπως είπε– του επέτρεψε να υπηρετήσει τον τόπο με γενναιοδωρία ο γιαννιώτικος λαός.
Τόνισε ότι η καλύτερη εκδοχή της ζωής είναι η συνεισφορά στον τόπο, επικαλούμενος τη ρήση του Ευάγγελου Αβέρωφ πως «η δημιουργία και η αγάπη δίνουν νόημα στη ζωή».
Αναφέρθηκε επίσης στη συμπλήρωση 30 ετών από την εκδημία του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη μέσα στον Μάρτιο, σημειώνοντας την προτροπή του να κάνουμε «ένα βήμα πάνω από τη φθορά».
Ως «φθορά» περιέγραψε τις ολιγωρίες, τις αδυναμίες, τον διχασμό, τον φθόνο, τη διχόνοια και την άσκοπη αντιπαλότητα, καλώντας σε υπέρβασή τους. «Ελάτε να βρούμε πώς το άλμα που θα κάνουμε θα ξεπεράσει τη φθορά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας, δήλωσε ότι προσυπογράφει όσα ειπώθηκαν για την Ήπειρο και διαβεβαίωσε πως θα είναι συμπαραστάτης στις προσπάθειες του λαού της να ξεπεράσει δυσκολίες και αδυναμίες, επιδιώκοντας ένα βήμα μεγαλύτερο από τη φθορά.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033