Στα Γιάννινα βρίσκεται την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κώστας Τασούλας, όπου και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να επικοινωνήσει με συμπολίτες και να αναδείξει τη μεγάλη σημασία της συμμετοχής αλλά και της στήριξης της ΝΔ.

«Αυτή η στήριξη θα επιτρέψει να συνεχιστεί για τα επόμενα τρία χρόνια της εντολής που έχει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με μεγαλύτερη ορμή και αποτελεσματικότητα το έργο που της ανατέθηκε από τον Ελληνικό Λαό το 2023. Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε για μας και για τη ζωή μας γι’ αυτό και συμμετέχουμε με ευθύνη και ωριμότητα. Δεν είμαστε μουσαφιραίοι στην Ευρώπη, είμαστε μέρος της και αλληλοεπηρεαζόμαστε» τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, ο κ. Τασούλας σε συνέντευξη του προς το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων συνομιλώντας με το δημοσιογράφο κ. Χάρη Δάφλο. Για να συνεχίσει λέγοντας τα εξής:

«Το Ευρωκοινοβούλιο συμμετέχει στο 90% της κανονιστικής παραγωγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα που αφορούν άμεσα τη ζωή μας όπως το περιβάλλον, τα χρηματοδοτικά διαρθρωτικά ταμεία, η εσωτερική αγορά, η ενέργεια, η οικονομία και η επιχειρηματικότητα, ενώ ελέγχει πολιτικά όλους τους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς θεσμούς όπως την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το συμβούλιο Υπουργών, και την Επιτροπή.

Από την άλλη πλευρά η επόμενη πενταετία αναμένεται να είναι η πενταετία της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης έναντι των ΗΠΑ της Ρωσίας και της Κίνας. Αυτό το γεγονός αλλά και οι θετικές εξελίξεις στην αγροτική πολιτική και στις πολιτικές συνοχής θα αναβαθμίσουν σημαντικά την επίδραση της σημασίας της Ευρώπης στην καθημερινότητά μας.

Οι κάλπες της 9 ης Ιουνίου δεν είναι αδιάφορες πολιτικά, ούτε σε Ευρωπαϊκό ούτε σε Εθνικό επίπεδο, για να τις πάρουμε αψήφιστα και να ψηφίσουμε χαλαρά.

Η Δημοκρατία χρειάζεται τους πολίτες και η αποχή δεν είναι λύση στα προβλήματα. Η απάντηση είναι μόνο η συμμετοχή και η ψήφος ευθύνης, πραγματικής προόδου και δημοκρατικής εγρήγορσης.

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη χρονική καμπή, στο σύνορο ενός νέου ιστορικού τόξου, που κυοφορούνται σημαντικές αλλαγές για τις οποίες και ως χώρα θα χρειαστεί να δώσουμε σκληρές μάχες προκειμένου να τις συνδιαμορφώσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση, μιας πιο ασφαλούς, πιο ανταγωνιστικής και πιο δίκαιης Ευρώπης, υπερασπιζόμενοι σθεναρά πάντα και τα Ελληνικά συμφέροντα.

Την Κυριακή λοιπόν δεν κοντοστεκόμαστε ούτε τινάζουμε στον αέρα την πορεία που ξεκινήσαμε πέρυσι με ορίζοντα το 2027 για ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα. Συμμετέχουμε στις Ευρωεκλογές για να στηρίξουμε την Ελληνική φωνή στην Ευρώπη και την πολιτική σταθερότητα και προκοπή στην Ελλάδα. Επιβεβαιώνουμε την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε τα επόμενα χρόνια να συνεχίσει, ξεπερνώντας λάθη και αστοχίες ακόμη πιο δυναμικά μπροστά» ήταν ο επίλογος του κ. Κ. Τασούλα.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!