Βαρύτατα εκτεθειμένος βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναφορικά με τη ρουσφετολογική μετάταξη του σταθμάρχη Λάρισας ο οποίος αντιμετωπίζει κακουργηματικές διώξεις σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μετά τα όσα δήλωσε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Πρώτο Πρόγραμμα δήλωσε ότι η μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη Λάρισας είναι παράνομη καθώς δεν πληρούσε τις ηλικιακές προϋποθέσεις, κόντρα στα όσα δήλωσε ο Μ. Βορίδης, τον οποίο κάλεσε μάλιστα να ξανακοιτάξει την περίπτωση καθώς «είναι πολύ καλός νομικός» και γνωρίζει τα σχετικά θέματα.

«Οι ευθύνες αχνοφαίνονται. Υπάρχει η προσωπική ευθύνη του σταθμάρχη, ο οποίος θα μου επιτρέψετε να πω ότι παράνομα προσελήφθη. Δεν ισχύει αυτό που ελεγχθεί ότι η πρόσληψή του έγινε με τον εσωτερικό κανονισμό του ΟΣΕ που προβλέπει για τις μετατάξεις. Αυτή η μετάταξη που επικαλείται το υπουργείο Εσωτερικών αφορά μετακίνηση στο εσωτερικό του ΟΣΕ, προσώπου που ήδη είναι υπάλληλος του ΟΣΕ» δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας και πρόσθεσε:

«Δηλαδή αυτό (σ.σ. που λέει ο ΥΠΕΣ) θα μπορούσε να ισχύει -και με αυτή την έννοια να μην ισχύει το όριο ηλικίας στην περίπτωση του συγκεκριμένου σταθμάρχη- εάν ήδη αυτός ήταν διοικητικός υπάλληλος ή αχθοφόρος» του ΟΣΕ.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής της ΝΔ επικαλούμενος την απόφαση που έχει υπογράψει ο πρώην επικεφαλής του ΟΣΕ κ. Πατέρας ο οποίος «έχει εγκρίνει τη μετάταξή του, αυτή έχε γίνει από το υπουργείο Παιδείας. Και μετατάσσεται στο προσωπικό του ΟΣΕ στη θέση του σταθμάρχη. Άρα έχουμε μετάταξη από το δημόσιο σε μια επιχείρηση κοινής ωφέλειας, ΔΕΚΟ όπως λέγεται».

«Αυτή δεν την προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός του ΟΣΕ αλλά τη προβλέπει ο νόμος 4440/2016 που λέει ότι σε αυτή την περίπτωση τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα του προσλαμβανόμενου, του μετακινούμενου λόγω μετάταξης, τα ορίζει ο φορέας της υποδοχής, δηλαδή ο ΟΣΕ. Και αυτά είναι συγκεκριμένα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το 48 έτος της ηλικίας» τόνισε ο Κώστας Τζαβάρας.

Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν είναι λάθος όσα λέγονται ότι στην κινητικότητα «δεν υπάρχει όριο», απάντησε «βέβαια» ενώ, σε ερώτηση εάν υπάρχει «πολιτικός δάκτυλος», ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε ότι δεν ξέρει και κάλεσε σε σχετικό έλεγχο.

Στη συνέχεια εξηγώντας τη διαδικασία για μετάταξης τη χαρακτήρισε ως μια σύνθετη διαδικασία προσθέτοντας ότι μετάταξη από το δημόσιο στον ΟΣΕ γίνεται ως εξής. «Πρώτα απολύεται από τη θέση που έχει στο Δημόσιο και στη συνέχεια προσλαμβάνεται από τον ΟΣΕ. Άρα ισχύει το όριο ηλικίας» σημείωσε ο Κ. Τζαβάρας. Η μετάταξη προϋποθέτει απόλυση, δεν είναι απόσπαση επεσήμανε ο ίδιος ξεκαθαρίζοντας ότι δεν παίζει κανένα ρόλο το γεγονός ο 59χρονος κατηγορούμενος πριν πάρει μετάταξη για το υπουργείο Παιδείας εργαζόταν στον ΟΣΕ.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!