Ερώτηση προς τον υπουργό υγείας Θ.Πλεύρη κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος “Ελληνική Λύση”, Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με τις μετακινήσεις γιατρών από το νοσοκομείο των Ιωαννίνων στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Αναλυτικά στην ερώτηση του κύριος Βελόπουλός αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αναστάτωση επικρατεί στα Νοσοκομεία Ιωαννίνων, λόγω «εντολής» μετακινήσεων ιατρών, προκειμένου να καλυφθούν σημαντικές προκύπτουσες ανάγκες στο Νοσοκομείο Κέρκυρας. Ταυτόχρονα και λόγω αποχωρήσεων ιατρών (συνταξιοδοτήσεων ή παραιτήσεων) του Νοσοκομείου Κέρκυρας καταρρέει αυτό, αντί άμεσης εξεύρεσης λύσης, ώστε να αντικατασταθούν οι ιατροί της Κέρκυρας με νεοδιόριστους. Επιπροσθέτως, οι αποχωρήσεις από το Νοσοκομείο Κέρκυρας θα ξεπεράσουν τις δώδεκα (12), οι οποίες ερμηνεύονται ποσοστιαία στο 11% του συνολικού ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου. Αποτέλεσμα της κατάστασης που επικρατεί στο Νοσοκομείο Κέρκυρας είναι ο φόρτος εργασίας να βρίσκεται σε τέτοιο επίπεδο, ώστε αναλογικά σε κάθε ιατρό (ιδίως της Καρδιολογικής, Πνευμονολογικής και Παθολογικής πτέρυγας) να αντιστοιχούν 40-50 ασθενείς. Ενώ μέχρι πρότινος, εν κατακλείδι, βαριά περιστατικά από Κέρκυρα διακομίζονταν στα Ιωάννινα (ακόμη και στους Άγιους Σαράντα), τώρα καλούνται οι ιατροί των Ιωαννίνων να μετακινηθούν στην Κέρκυρα με συνέπεια την αποδυνάμωση των Νοσοκομείων των Ιωαννίνων. Ο αναβρασμός μεταξύ των τοπικών ιατρικών κύκλων θεωρείται εύλογος, δεδομένου ότι οι ιατροί των Ιωαννίνων κάλυπταν κενά ανά διαστήματα ή σε μόνιμη βάση στους Φιλιάτες, την Πρέβεζα και τη Λευκάδα. Ως γίνεται κατανοητό, πια δημιουργείται μια παράδοξη και εξόχως αποκαρδιωτική εικόνα στα αναφερόμενα νοσοκομεία αμφοτέρων των Περιφερειών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως προσλάβετε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό αναγκαίων ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, προκειμένου αφενός να λειτουργήσει εύρυθμα αυτό και αφετέρου να αποφευχθεί η μετακίνηση των ιατρών των Νοσοκομείων των Ιωαννίνων στην Κέρκυρα;

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!