Κυρώσεις στις εταιρείες πώλησης ταμειακών μηχανών και τερματικών (POS), που δεν θα αναβαθμίσουν τα λογισμικά μέχρι την προθεσμία – Τι προβλέπει η τροπολογία του ΥΠΕΘΟ

Αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε πίεση στην αγορά, ώστε να μη χαθεί από χέρι η προθεσμία διασύνδεσης ταμειακών μηχανών και POS εμφανίζεται ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος, μέχρι στιγμής, παρά τις χαμηλές ταχύτητες διασύνδεσης και τα αντικειμενικά προβλήματα του εγχειρήματος, δεν προβλέπει το ενδεχόμενο παράτασης.

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, εντείνοντας την πίεση στις εταιρείες για να τρέξουν γρηγορότερα τις διαδικασίες αναβάθμισης των λογισμικών οι οποίες είναι απαραίτητες για να ολοκληρωθεί η διασύνδεση των ταμειακών με τα POS όλων των επιχειρήσεων, καταθέτει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή τροπολογία με την οποία θα προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις για τους παρόχους ταμειακών μηχανών και τερματικών POS σε περίπτωση που δεν θα έχουν συμμορφωθεί έως 29 Φεβρουαρίου. Επίσης με την ίδια τροπολογία θα προβλέπεται η υποχρέωση απόσυρσης ταμειακών μηχανών και POS που δεν πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές από την αγορά.

Η δεύτερη «καμπάνα» έρχεται να χτυπήσει για όσες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες δεν διασυνδέσουν ταμειακές μηχανές και POS εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών. Οι 35 νέοι κλάδοι έχουν περιθώριο έως τις 29 Φεβρουαρίου να προμηθευτούν τα POS και με βάση την τελευταία παράταση δεν θα έχουν πρόστιμο 1.500 ευρώ και τον Μάρτιο. Οι κλάδοι στους οποίους υπάρχει ήδη υποχρέωση χρήσης POS αν δεν τα διασυνδέσουν με βάση τις τρέχουσες προθεσμίες έως τις 29 Φεβρουαρίου, από την 1η Μαρτίου θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχουν οριστεί στα 10.000 ευρώ.

Η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS μέχρι το τέλος του μήνα αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για το οικονομικό επιτελείο με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, να δηλώνει ότι «το έργο της διασύνδεσης θα ολοκληρωθεί πάση θυσία. Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει την διακοπή, έστω και εν μέρει, της χρηματοδότησης της χώρας από το Ταμείο Ανάκαμψης, για ένα έργο μάλιστα που είναι προς όφελος της κοινωνίας και θα συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!