Εγκρίθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας οι ηλεκτρολογικές εργασίες στη Μονή Αβάσσου
Tην έγκριση των ηλεκτρολογικών εργασιών στο Καθολικό της Ιεράς  Μονής Αβάσσου ενέκρινε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας. Οι παρεμβάσεις στην ιστορική Μονή η οποία  είναι χαρακτηρισμένη ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο θα εκτελεστούν με ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να μην υπάρξει καμία διατάραξη στην αισθητική   του χώρου.
Μεταξύ  των άλλων περιορισμών προβλέπεται η  χρησιμοποίηση κατάλληλου μηχανήματος αδιατάρακτης κοπής  για τη διάνοιξη τομής στην τοιχοποιία   ώστε να αποκλειστεί οποιαδήποτε βλάβη επί του μνημείου, η αντικατάσταση των  παλαιών  και όχι  η τοποθέτηση νέων γραμμών  ρεύματος για τον φωτισμό του τρούλου και την εναέρια παροχή για τον πολυέλαιο  καθώς και  η τοποθέτηση σε αφανή σημεία του συστήματος συναγερμού, των καμερών παρακολούθησης του χώρου, των ηχείων και των μικροφώνων.
Οι ηλεκτρολογικές εργασίες αποτελούν τμήμα του έργου  αποκατάστασης της Μονής που υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης με προϋπολογισμό  157.232,00 ευρώ και χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 “Αναβάθμιση Υποδομών και Υπηρεσιών Προσκυνηματικού Τουρισμού”.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!