Κάλεσμα του Γιώργου Κοσμά, αγροτοκτηνοτρόφου, μέλους του ΚΚΕ, στήριξης του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη.

Αγρότισσα, αγρότη, γεωργέ, κτηνοτρόφε, μελισσοκόμε

Στις κάλπες που θα στηθούν στις 9 Ιούνη μπορείς να εκφράσεις την οργή, την αηδία, το σιχτίρισμα που νιώθεις, αλλά και την ελπίδα, που βρίσκεται μέσα στους αγώνες, δυναμώνοντας κι άλλο το ΚΚΕ

Γιατί το ΚΚΕ με τα μέλη και τα στελέχη του, με τους βουλευτές του, μέσα και έξω από τη βουλή ήταν το μοναδικό κόμμα, που χωρίς “ναι μεν αλλά” στάθηκε δίπλα σου στα μπλόκα, πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί στις μεγάλες πολύμορφες κινητοποιήσεις που στρίμωξαν στον τοίχο την κυβέρνηση αχρηστεύοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό που επιχείρησε να επιστρατεύσει στα μπλόκα του αγώνα. Γιατί το ΚΚΕ ήταν εκεί που η οργή μας συναντήθηκε με την οργή όλου του λαού, στις μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις τις απεργίες, τους αγώνες των φοιτητών, των επαγγελματοβιοτέχνων, στις διαδηλώσεις για την καταδίκη του εγκλήματος των Τεμπών, στην έκφραση της αλληλεγγύης στο παλαιστινιακό λαό.

Γιατί μόνο η αποφασιστική ενίσχυσή του ΚΚΕ θα δώσει δύναμη στις διεκδικήσεις μας  για μείωση του κόστους παραγωγής, εγγυημένες τιμές στα προϊόντα μας, αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, έργα υποδομής και πρόληψης των φυσικών καταστροφών, για σχολεία, κέντρα υγείας, δομές αθλητισμού και πολιτισμού στην ύπαιθρο, σε όλα τα χωριά. Για να μην ερημώνουν, για να μπορούμε να μείνουμε και να καλλιεργούμε στον τόπο μας.

Γιατί τώρα μπορείς να δεις πολύ καλύτερα, αυτό που από την αρχή αποκάλυψε το ΚΚΕ: ότι στρατηγικός στόχος της ΚΑΠ είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ευρωενωσιακών μονοπωλίων  και όχι η επιβίωση μας και των οικογενειών μας, ούτε η εξασφάλιση φθηνών και ποιοτικών προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.  Γιατί τώρα ξέρεις τις επιπτώσεις που είχε η ΚΑΠ, όλα αυτά τα χρόνια, ότι η Ελλάδα από πλεονασματική έγινε ελλειμματική σε μία σειρά προϊόντα όπως το μαλακό σιτάρι, οι ζωωοτροφές κ.α με συνέπειες που όλοι τώρα ανακάλυψαν με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες  αγροτικά νοικοκυριά ξεκληρίστηκαν, παραγωγικές εκτάσεις εγκαταλείφθηκαν και αχρηστεύθηκαν υποδομές, ενώ επιδεινώθηκε η δυνατότητα κάλυψη στον αναγκών του λαού για ποιοτικά και ασφαλή τρόφιμα.  Οι ποσοστώσεις, τα θαψίματα, τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας αποτελούν εργαλεία της ΚΑΠ για συρρίκνωση της παραγωγής σε ολόκληρους κλάδους με μόνο κριτήριο κερδοφορία του εμποριοβιομηχανικού κεφαλαίου. Αυτή την πολιτική της ΕΕ διαμορφώνουν και εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις ανεξάρτητα από το αν στο τιμόνι βρίσκεται η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ. Την ΚΑΠ, και την πρόσφατη αναθεώρηση της το 2020, που ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων από τους αγρότες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ΕΕ , αυτή που μας έβγαλε και εμάς στο δρόμο πριν μερικούς μήνες, την ψήφισαν με τους ευρωβουλευτές τους, όχι μόνο η ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ αλλά και η Ελληνική Λύση, του Βελόπουλου που πουλάει δήθεν αντισυστημισμό χωρίς να αμφισβητεί τη στρατηγική της ευρωπαϊκής ένωσης και του κεφαλαίου.

Γιατί μόνο με ισχυρό ΚΚΕ θα ηττηθούν όλα εκείνα τα κόμματα που επι δεκαετίες σε κοροϊδεύουν για την ΚΑΠ και καλλιεργούν τη λογική ότι η ΕΕ η φτώχεια εκμετάλλευση και η ακρίβεια αποτελούν μονόδρομο. Γιατί το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που δεν έχει δεσμέυσεις στην ΕΕ, στα λόμπι και τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα. Γι αυτό και αποκαλύπτει στο λαό, τι πραγματικά γίνεται από την σκοπιά των  συμφερόντων του λαού. Γι αυτό και  απέναντι στα “χρυσά κουτάλια” που προπαγανδίζουν τα υπόλοιπα κόμματα το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό κόμμα που με ευθύνη προειδοποίηση για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ευρωπαϊκής ένωσης. Γιατί, τελικά, τα χρυσά κουτάλια, ήταν για τους βιομηχάνους, τους μεγαλεμπόρους και τους μεσάζοντας και για εμάς η φτώχεια και το ξεκλήρισμα.

Τις τελευταίες μέρες ανακοινώθηκε από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας ότι η τιμή του ρεύματος για τον Ιούνη θα είναι 70% πάνω, εκτινάσσοντας παραπέρα το κόστος παραγωγής για εμάς αλλά και το κόστος για να επιβιώσουμε. Αυτό είναι αποτέλεσμα της λεγόμενης “πράσινης μετάβασης” που στηρίζουν όλα τα άλλα κόμματα, η βασική στρατηγική πολιτική της ΕΕ., που μόνο “πράσινη’ δεν είναι αφού εκτινάσσει τις τιμές του ρεύματος κάθε μήνα, κάνοντας “μαύρη” τη ζωή μας. Το πραγματικό δίλημμα λοιπόν είναι : Θα δώσουμε “πράσινο φως” στην κυβέρνηση, την ΕΕ και στα άλλα κόμματα να μας κοροϊδεύουν με τα πράσινα, κίτρινα και πορτοκαλί τιμολόγια ή θα τους επιστρέψουμε την κοροϊδία και θα τους αλλάξουμε τα “φώτα” με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ;

Κόντρα  σε όλα αυτά στο τσάκισμα της ζωής και της παραγωγής μας στις ευρωεκλογές μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος για τα δικά μας συμφέροντα γιατί υπάρχει άλλος δρόμος πραγματική διέξοδο από το βάσανο της επιβίωσης το άγχος της καθημερινής αναμέτρησης με τους κινδύνους και τις φυσικές καταστροφές το βραχνά του εισοδήματος που μικραίνει και του κόστους παραγωγής που μεγαλώνει.

Στην ΕΕ της βαρβαρότητας στέλνουμε το κατάλληλο μήνυμα: πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο μαζικοί αγώνες αντεπίθεσης -ελπίδα για το μέλλον του λαού

Σε μία Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών, της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ειρήνης, του σοσιαλισμού.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!