Κάλεσμα συμμετοχής στη πορεία του Πολυτεχνείου σε καθαρίστριες, εκπαιδευτικούς και γονείς απηύθυνε το σωματείο σχολικών καθαριστριών του Νομού Ιωαννίνων.

Αναλυτικά:
Αυτές τις ημέρες στα σχολεία της πόλης μας, ακούμε μέσα από τις αίθουσες τους μαθητές με μία φωνή να στέλνουν το δικό τους μήνυμα ‘Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία’.
Οι μαθητές ρωτούν τους δασκάλους τους, γιατί οι φοιτητές πάλευαν για ‘Ψωμί-Παιδεία- Ελευθερία’, γιατί στην πύλη του Πολυτεχνείου είναι γραμμένα: ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ.
50 χρόνια, μετά του Νοέμβρη του 1973 η θέση όλων μας είναι στο δρόμο του αγώνα.
Γιατί εκεί γράφεται η Ιστορία!
Η επέτειος του Πολυτεχνείου, φέτος, συμπίπτει με τη δολοφονική επίθεση που δέχεται ο λαός της Παλαιστίνης από το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ και την απίστευτη βία που εκτυλίσσεται στη λωρίδα της Γάζας, ακόμα και αυτή τη στιγμή δολοφονούν, εν ψυχρώ μικρά παιδιά ακόμα και στις θερμοκοιτίδες.
Οι λαοί όλου του κόσμου, θρηνούν για τους χιλιάδες νεκρούς, αμάχους, παλαιστίνιους, για τα χιλιάδες βρέφη και παιδιά. Ξεσηκώνονται, ενάντια στα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Η ενεργή συμμετοχή της Ελληνικής κυβέρνησης, που οπλίζει το κράτος του Ισραήλ, αναπαράγει με το πιο χυδαίο τρόπο τα «fake news» της ισραηλινής προπαγάνδας. Αυτή, η χυδαία προπαγάνδα στοχεύει και στα δικά μας παιδιά, που δεν τα θέλουν να παλεύουν σήμερα για ‘Ψωμί Παιδεία Ελευθερία’. Χαιρετίζουμε, τον αγώνα και τη στάση συναδέλφων εκπαιδευτικών στη χώρα μας, που μπαίνουν μπροστά και διδάσκουν στους μαθητές, ότι η ιστορία μας έχει μία σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά.
Απευθυνόμαστε στους συλλόγους γονέων της πόλης μας, στους συλλόγους εκπαιδευτικών και τους εργαζόμενους να μην σκύψουμε το κεφάλι μπροστά στο έγκλημα που διαπράττεται στην Παλαιστίνη. Η φωτογραφία, με το μικρό κοριτσάκι να αγκαλιάζει σφιχτά τα βιβλία της, την ώρα που το σπίτι της και το σχολείο της καταστράφηκε ολοσχερώς, δείχνει ότι, σήμερα πρέπει να παλέψουμε για όλα όσα έχουν πραγματικά ανάγκη οι λαοί, γιατί εμείς δουλεύουμε και παράγουμε και μία μικρή χούφτα επιχειρηματικών ομίλων πάνω στα πτώματα αυτών των παιδιών, των δικών μας παιδιών, νίπτουν τας χείρας τους μπροστά στην ανοικοδόμηση που ευαγγελίζεται το αστικό ισραηλινό κράτος και οι σύμμαχοι του.
Για αυτό πρέπει αύριο 17 Νοέμβρη να στείλουμε το δικό μας μήνυμα:
Για το Ψωμί, για να ζούμε με βάση τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Για την Παιδεία, που θα μορφώνει ολόπλευρα όλους τους νέους χωρίς φραγμούς, για ένα σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας και στα παιδιά όλου του κόσμου.
Γι’ αυτό, εμείς οι σχολικές καθαρίστριες, όλους τους προηγούμενους μήνες δεν σκύψαμε το κεφάλι, δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα τους. Παλεύουμε, με το ατομικό και συλλογικό μας παράδειγμα, για να ζούνε αξιοπρεπώς τα παιδιά μας, για να μορφώνονται σε υγιή σχολεία. Αυτό θέλουμε για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Παρασκευή 17 Νοέμβρη
5:00μμ., κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων Πολυτεχνείου με μαζική συμμετοχή μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών, καθαριστριών.
6:00μμ., μαζική συμμετοχή στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση.

 

 

 

 

 

 

*φωτογραφία αρχείου

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!