Κάλεσμα της ΕΛΜΕ για συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Ιωάννινα
Σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, στις 12:00, μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου, καλεί τους εκπαιδευτικούς ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, Βαγγέλης Παπαϊωάννου, με αιχμή τα μισθολογικά ζητήματα και την ενίσχυση των δημόσιων σχολείων.
Σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, στις 12:00 μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου, καλεί τους εκπαιδευτικούς ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, Βαγγέλης Παπαϊωάννου.
Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρεται στα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης και στις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών, δίνοντας έμφαση στις μισθολογικές απολαβές, στους μόνιμους διορισμούς και στην κάλυψη των κενών στα σχολεία.
Μεταξύ άλλων, ζητά «πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και αποκατάσταση των απωλειών», καθώς και «επαρκή χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης, σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια, με τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό».
Παράλληλα, θέτει το ζήτημα της μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και της στήριξης εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων, ενώ εκφράζει την αντίθεσή του στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και στην απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης.
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καλεί τους συναδέλφους του να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, τονίζοντας ότι «η μαζική συμμετοχή μας στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν συμβιβαζόμαστε με την υποβάθμιση της εκπαίδευσης και την απαξίωση του εκπαιδευτικού».
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033