«Εργάτες και εργάτριες, υπάλληλοι, βιοπαλαιστές αγρότες, αυτοαπασχολούµενοι επαγγελµατίες, επιστήµονες, καλλιτέχνες, συνταξιούχοι, γυναίκες, νέοι και νέες των εργατικών-λαϊκών οικογενειών,

Το ΚΚΕ σας καλεί να δώσουµε µαζί τη µάχη των Ευρωεκλογών στις 9 Ιούνη! Για να δυναµώσει η αγωνιστική συµπόρευση µε το ΚΚΕ, στις κάλπες και τους δρόµους της διεκδίκησης!

Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση. Σπάµε τα δεσµά της ΕΕ! Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισµού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών» υπογραμμίζεται στο Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές.

«Στην ΕΕ της βαρβαρότητας στέλνουµε το κατάλληλο µήνυµα: Πιο δυνατό ΚΚΕ πιο µαζικοί αγώνες αντεπίθεσης για το δίκιο των λαών!» αναφέρει το Κάλεσμα προσθέτοντας «να καταδικάσουμε μαζικά την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κοµµάτων που υπηρετούν το µεγάλο κεφάλαιο και τσακίζουν τα εργατικά-λαϊκά δικαιώµατα».

«Τη δύναµη που πήρε το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές, την καταθέτει εκεί που δεσµεύτηκε: στην πάλη για την υπεράσπιση των λαϊκών συµφερόντων, στην πραγµατική λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ, τα σχέδια του κεφαλαίου και την πολιτική της ΕΕ!

Το ΚΚΕ µπορεί να κοιτάει στα µάτια τον λαό. Δεν έχει δεσµεύσεις στα µεγάλα συµφέροντα. Γι’ αυτό είναι µπροστά στους αγώνες της εργατικής τάξης, της µαχόµενης αγροτιάς, των αυτοαπασχολουµένων, των φοιτητών, της νεολαίας, ανδρών και γυναικών, για τα δικαιώµατά τους» υπογραμμίζει το κείμενο.

Στο Κάλεσμα γίνεται αναφορά στις μεγάλες εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις από τις Ευρωεκλογές του 2019 έως σήμερα και τονίζεται ότι «οι αγώνες συνεχίζονται! Οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη!»

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «η ΕΕ είναι συµµαχία των µονοπωλίων, διακρατική ιµπεριαλιστική ένωση, αντίπαλος των λαών και δεν µπορεί να αλλάξει προς όφελός τους! Γίνεται µόνο χειρότερη!» αναφέρει το ΚΚΕ και επισημαίνει, στη συνέχεια αναλυτικά, το με ποιόν τρόπο «ο λαός πληρώνει ακριβά την καπιταλιστική ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων και τη στρατηγική της ΕΕ»:

Το ΚΚΕ στο κείμενο του εξηγεί, επίσης, αναλυτικά το πως «η ΕΕ είναι πρωταγωνίστρια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς».

Επισημαίνει, ακόμα, ότι «η ΕΕ µαζί µε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, ενθαρρύνει τις τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωµάτων της χώρας, στρώνοντας µαζί µε την αστική τάξη της Ελλάδας το τραπέζι της συνεκµετάλλευσης του Αιγαίου και της ΝΑ Μεσογείου, τη διχοτοµική “λύση” του Κυπριακού µε ευρωΝΑΤΟϊκή σφραγίδα σε βάρος των συµφερόντων του κυπριακού λαού».

Προσθέτει ότι «η ΕΕ διαχρονικά λειτουργεί ως κέντρο των λόµπι, της χρηµατικής διαφθοράς κι εξαγοράς πρώην και εν ενεργεία ευρωβουλευτών, Επιτρόπων κ.λπ.».

«Στις ευρωεκλογές, στις 9 Ιούνη, η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ θα αποτελέσει ελπίδα κι αποκούµπι των εργατικών – λαϊκών δυνάµεων» τονίζεται στο κείμενο και σημειώνεται, μεταξύ άλλων:

«Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν αφορά µόνο τα λαϊκά συµφέροντα και τον αγώνα µέσα στην Ελλάδα, αλλά και τον συντονισµό-κοινή δράση των κινηµάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

«Το ΚΚΕ είναι το µοναδικό κόµµα που παλεύει για την αποδέσµευση της χώρας από την ΕΕ, µε τους εργαζόµενους, τον λαό στην εξουσία, µε κοινωνική ιδιοκτησία στην οικονοµία.

«Το ΚΚΕ µε την Ευρωκοινοβουλευτική Οµάδα του υπερασπίστηκε τα εργατικά λαϊκά δικαιώµατα» σημειώνει το κείμενο και προσθέτει: «Τα κόµµατα και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ (συµπεριλαµβανοµένων όσων στηρίζουν πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ 2, τη «Νέα Αριστερά») και του ΠΑΣΟΚ, της Ελληνικής Λύσης υπερψήφισαν το αντιλαϊκό οπλοστάσιο της ΕΕ. Αν στο ελληνικό κοινοβούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% και το ΠΑΣΟΚ το 70% των αντιλαϊκών νοµοσχεδίων της κυβέρνησης της ΝΔ, στο ευρωκοινοβούλιο η σύµπλευσή τους απογειώνεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ (µαζί µε τον ΣΥΡΙΖΑ 2, τη «Νέα Αριστερά») ψήφισε το ίδιο µε τη ΝΔ στο 81,9% και το ΠΑΣΟΚ µε τη ΝΔ στο 94,7% των ψηφοφοριών! Δεν υπήρξε αντιλαϊκός νόµος της ΕΕ, ψηφίσµατα και κατευθυντήριες γραµµές που τα τρία αυτά αστικά κόµµατα να µην ταυτίστηκαν σε πάνω από 80%!».

Το ΚΚΕ, στη συνέχεια, αναφέρεται στο «νέο γύρο αντεργατικής-αντιλαϊκής επίθεσης στο έδαφος της “πράσινης” και “ψηφιακής” μετάβασης».

Εξηγεί γιατί η πολιτική της ΕΕ μετατρέπει τη Μεσόγειο και το Αιγαίο σε «υγρό τάφο για τους ξεριζωµένους των ιµπεριαλιστικών επεµβάσεων, στρατόπεδα συγκέντρωσης και εκµετάλλευσης των προσφύγων». Κάνει επίσης λόγο για «οργανωμένη επιχείρηση εξαπάτησης των Ελλήνων μεταναστών κι αποδήμων με την επιστολική ψήφο» τονίζοντας «οι Έλληνες µετανάστες, οι απόδηµοι όπου γης να τιµωρήσουν µε την ψήφο τους τα κόµµατα που τους έδιωξαν από τον τόπο τους».

Το ΚΚΕ αναφέρεται στο πως βρίσκονται «στο στόχαστρο της ΕΕ τα δικαιώµατα των παιδιών µε ψευδεπίγραφα συνθήµατα περί προστασίας».

Χαρακτηρίζοντας το Ευρωκοινοβούλιο ως «”βαριά βιομηχανία” αντιλαϊκών αποφάσεων», το ΚΚΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «όσο περισσότερο αποδυναµώνεται η πεποίθηση ότι η πορεία της EE θα συνεχιστεί ανεµπόδιστα, χωρίς συγκρούσεις, ενδοϊµπεριαλιστικές ή ταξικές, τόσο ενισχύεται η ιδεολογική παρέµβασή της για τη χειραγώγηση των λαϊκών στρωµάτων. Προτεραιότητα της ιδεολογικής της παρέµβασης είναι η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, η συµφιλίωση δηλαδή της εργατικής τάξης µε το κεφάλαιο και η στοίχισή της πίσω από τους στόχους και τα συµφέροντά του»

Αναφέρει ακόμα ότι «προεκλογικά όλες οι αστικές δυνάµεις επιχειρούν να εξαπατήσουν τους λαούς καλώντας σε “αποτροπή της ανόδου της ακροδεξιάς”, ενώ αποτελούν τον µεγάλο χορηγό της», υπογραμμίζοντας, ότι «την ακροδεξιά δεν µπορούν να την αντιπαλέψουν τα αστικά και οπορτουνιστικά κόµµατα φιλελεύθερης ή σοσιαλδηµοκρατικής κατεύθυνσης, δεν µπορεί να την πολεµήσει η ΕΕ, γιατί η ακροδεξιά είναι “δικό τους παιδί”. Εξάλλου, ο αντικοµµουνισµός και η αναθεώρηση της ιστορίας, που είναι επίσηµη πολιτική της ΕΕ, τροφοδοτούν αντικειµενικά την ακροδεξιά και αντιδραστικές δυνάµεις. Μόνο τα εργατικά-λαϊκά κινήµατα, τα ριζοσπαστικά ταξικά κινήµατα µπορούν να βάλουν µαχαίρι στην καρδιά της ακροδεξιάς και του φασισµού».

Το ΚΚΕ επισημαίνει, επίσης, ότι «οι δήθεν “προοδευτικές κυβερνήσεις” που διαφηµίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ (π.χ. σε Πορτογαλία, Ισπανία) εφάρµοσαν την ίδια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική µε τη σηµερινή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ προηγούµενα. Επιδιώκουν καθένας για λογαριασµό του να υφαρπάξουν τη λαϊκή ψήφο και να ξανασερβίρουν την ξινισµένη σούπα της κυβέρνησης “των προοδευτικών δυνάµεων”, για να ξανατσακίσουν τον λαό παίρνοντας τη σκυτάλη από τη ΝΔ µε βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ που από κοινού στηρίζουν».

Τονίζοντας ότι «δεν είναι μονόδρομος η ΕΕ του κεφαλαίου, της εκµετάλλευσης, της ακρίβειας, της φτώχειας, των ιµπεριαλιστικών πολέµων» και ότι «υπάρχει άλλος δρόμος, αυτός της τεράστιας πλειοψηφίας των καταπιεσµένων, όπου αυτοί που παράγουν τον πλούτο, µε αποδέσµευση από την ΕΕ και κάθε ένωση του κεφαλαίου, θα έχουν την εξουσία και την οικονοµία στα δικά τους χέρια, για να οικοδοµήσουν την Ευρώπη της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, της ευηµερίας και του σοσιαλισµού» το Κάλεσμα υπογραμμίζει ότι «η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές θα δώσει δύναμη και ελπίδα στο λαό μας».

«Μόνο η ψηφος στο ΚΚΕ σημαίνει:

–Αποφασιστική απάντηση στην ΕΕ της βαρβαρότητας των μονοπωλίων

–Δύναμη στην πάλη του λαού μας και των άλλων λαών για αποδέσμευση από τις αλυσίδες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικής ένωσης

–Ελπίδα για το μέλλον του εργαζόμενου λαού σε μια Ευρώπη της συνεργασίας αυτών που παράγουν τον πλούτο, της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ειρήνης, του σοσιαλισμού» τονίζει καταλήγοντας το κείμενο του Καλέσματος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!