«Πρέπει να αναζητήσουμε έναν τρόπο η χώρα μας να μην επιβαρύνεται ως χώρα υποδοχής, έτσι ώστε να έχουμε ένα δίκαιο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε δήλωσή του στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας νέου χρηματοδοτικού εργαλείο για την αντιμετώπιση των ζημιών που απορρέουν από την κλιματική κρίση.

Ειδικότερα, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε:

«Πραγματοποιώ μια διήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες -ως το πρώτο βήμα του ΣΥΡΙΖΑ προς τις ευρωεκλογές- στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκα εχθές με την ευρωομάδα μας, τους ευρωβουλευτές μας. Σήμερα συναντήθηκα με πολλούς αξιωματούχους, για θέματα οικονομίας, μεταναστευτικού, κλιματικής κρίσης και του κράτους δικαίου.

Σε ό, τι αφορά το κράτος δικαίου, ανέδειξα τα μεγάλα ζητήματα τα οποία βλέπουμε στη χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες και τα οποία έχω αναδείξει και στην Ελλάδα.

Σχετικά με τα θέματα της κλιματικής κρίσης τόνισα την ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκύπτουν από αυτήν.

Στο θέμα της μετανάστευσης πρέπει να αναζητήσουμε έναν τρόπο η χώρα μας να μην επιβαρύνεται ως χώρα υποδοχής, έτσι ώστε να έχουμε ένα δίκαιο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Τέλος, για το Ταμείο Ανάκαμψης, θέλουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα έχει απορροφητικότητα και διάχυση σε όλη την οικονομία και όχι μόνο σε λίγες μεγάλες εταιρείες.

Αυτές είναι οι θέσεις μας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα η ευρωομάδα μας θα αναδείξει, σε εκδήλωση στην Αθήνα, την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια κι από εκεί και πέρα θα δημιουργήσουμε δική μας ατζέντα για την Ευρωπαϊκή Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, στην πορεία προς τις ευρωεκλογές».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!