Η Τ.Ο Ιωαννίνων του ΚΚΕ καταδικάζει την προκλητική στάση της αστυνομίας, απέναντι στην παρέμβαση που διοργανώσαμε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

“Τα μέλη του Κ.Κ.Ε και της Κ.Ν.Ε, ανοίγοντας πανό, βροντοφωναξαμε την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή μας στο δοκιμαζόμενο και ηρωικό λαό της Παλαιστίνης.

Χαιρετίσαμε τα εκατοντάδες παιδιά της πόλης μας που παρέλασαν, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι την ίδια στιγμή, χιλιάδες παιδιά σφάζονται στη Λωρίδα της Γάζας, με τη στήριξη και την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής αστικής τάξης.

Θεωρούμε ότι ειδικά σε μία μέρα σαν τη σημερινή, μία μέρα που ο λαός μας γιορτάζει τη ηρωική του αντίσταση ενάντια στους φασίστες και Ναζί κατακτητές, ο αγώνας της Παλαιστίνης ενάντια στο δικό της κατακτητή και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο είναι επίκαιρος και μας αφορά όλους.

Μετά το τέλος της παρέλασης και ενώ κινούμασταν οργανωμένα για να αποχωρήσουμε, δεκάδες άντρες της ελληνικής αστυνομίας με ασπίδες και φυσούνες δακρυγόνων, μας σταμάτησαν στο πεζοδρόμιο απαγορεύοντας μας να συνεχίσουμε.

Να διευκρινίσουμε εδώ ότι ο δρόμος ήταν ανοιχτός και εκατοντάδες άνθρωποι περπατούσαν ελεύθερα. Το ίδιο όμως δεν ισχύει και τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που μάλλον αποτελούν τον “εσωτερικό εχθρό” και “ενοχλούμε τους επίσημους” όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Προσπάθησαν να απαγορεύσουν την κυκλοφορία σε δεκάδες συνδικαλιστές, προέδρους φοιτητικών συλλόγων, εργατικών σωματείων, ανάμεσα τους και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και βουλευτή του Κ.Κ.Ε. Νίκο Έξαρχο. Δεν τους πέρασε.

Για εμάς είναι καθαρό. Η ελληνική κυβέρνηση, θέλοντας να δείξει ότι είναι ο καλύτερος μαθητής του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ, θα προσπαθήσει και προσπαθεί να φιμώσει τις φωνές των ανθρώπων που δηλώνουν την αλληλεγγύη τους και τη στήριξή τους στα θύματα ακόμα ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου. Ενός πολέμου, που αιματοκυλά τους Παλαιστίνιους και τελικά στρέφεται και ενάντια στον Ισραηλινό λαό.

Ούτε μας φοβίζουν, ούτε θα μας κάνουν να κλείσουμε τα στόματά μας. Χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες των δεκάδων εργατικών σωματείων, συλλόγων αυτοαπασχολούμενων, φοιτητικών συλλόγων, τις δεκάδες πρωτοβουλίες των μαθητών, που δηλώνουν και προβάλλουν την διεθνιστική τους αλληλεγγύη. Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στηρίζουμε και καλούμε στο συλλαλητήριο που καλεί το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων την Κυριακή 29 Οκτώβρη και ώρα 12:00.

Η ιστορία έχει μόνο μία πλευρά!
Με την Παλαιστίνη ως την Λευτεριά”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!