Το κύκλωμα για να περάσει το παράνομο φορτίο σκευασμάτων χρησιμοποίησε όνομα ελληνικής εταιρείας καλλυντικών – Πάνω από 20 εκατομμύρια τα κέρδη από το λαθρεμπόριο
Όπως αναφέρει ανώτατος Ιταλός αξιωματικός, πρόκειται για τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ιταλία σε αυτή την κατηγορία…

Μια άνευ προηγουμένου κατάσχεση παράνομων φαρμακευτικών προϊόντων τα οποία βρίσκονταν σε φορτηγό που είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πραγματοποίησε η Οικονομική Αστυνομία στης Ιταλίας σε συνεργασία με τις Τελωνειακές Αρχές στο λιμάνι της Ανκόνα.

Όπως αναφέρει ανώτατος Ιταλός αξιωματικός στη «Ζούγκλα», πρόκειται για τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ιταλία σε αυτή την κατηγορία.

Οι Ιταλοί ανακάλυψαν μέσα στο φορτηγό τεράστια ποσότητα φαρμάκων, ινδικής προέλευσης τα οποία δεν έφεραν τις απαραίτητες άδειες και πιστοποιήσεις – που εκδίδονται από τον Ιταλικό Οργανισμό Φαρμάκων (AIFA) – για την εισαγωγή και διανομή τους στην Ιταλία.

Το φορτίο μαμούθ που ξεκίνησε από την Ελλάδα και είχε προορισμό την Σλοβενία, περιελάμβανε περισσότερα από 2.100.000  συσκευασίες φαρμάκων ,συμπεριλαμβανομένων 1.700.000 που περιείχαν τα δραστικά συστατικά Sildenafil, Tadalafil και Vardenafil, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη στυτική δυσλειτουργία.

Αυτοί που ήθελαν να κάνουν την παράνομη εξαγωγή, προκειμένου να αποφύγουν τους ελέγχους,  τα έγγραφα που προσκομίστηκαν για τη μεταφορά ανέφεραν ότι τα εμπορεύματα που περιείχε το φορτίο ήταν καλλυντικά προϊόντα, τα οποία είχαν αποσταλεί από ελληνική εταιρεία η οποία όμως δεν γνώριζε για  τη μεταφορά.

Ωστόσο, περαιτέρω έρευνες αποκάλυψαν ότι 12 παλέτες που μεταφέρθηκαν στο όχημα, βάρους 7 τόνων, περιείχαν μια τεράστια γκάμα φαρμάκων, από γνωστές μάρκες όπως Kamagra, Cobra, Careforce, Sexforce, Vilitra, σε διάφορες μορφές, π.χ. τζελ, ταμπλέτες, αναβράζουσες ταμπλέτες.

Εκτός  όμως από τα φάρμακα για τη σεξουαλική επίδοση, βρέθηκαν και πάνω από 400.000 δόσεις σκευασμάτων που περιέχουν γοναδοτροπίνη που συχνά χρησιμοποιούνται στον κόσμο των bodybuilders για την αύξηση της μυϊκής μάζας και το Preanailin, ένα αντιεπιληπτικό φάρμακο, που χρησιμοποιείται συχνά ως ενισχυτικό των επιδράσεων των ναρκωτικών.

Όπως εκτιμούν οι Ιταλοί, το φορτίο το οποίο κατασχέθηκε, θα μπορούσε να αποφέρει κέρδη στη λαθραία αγορά άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Έλληνας οδηγός του οχήματος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία της Ανκόνα.

Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για να διαπιστωθεί ποιοι κρύβονται πίσω από τις εξαγωγές τόσο μεγάλων ποσοτήτων αλλά και πώς το φορτίο έφτασε στην Ιταλία χωρίς να το έχουν εντοπίσει οι Ελληνικές Αρχές.

zougla.gr

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!