Χθες Τρίτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 8:30 μ.μ. το Δ.Σ. του Συλλόγου Καθηγητών Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του, με αφορμή τη νομιμότητα της προκήρυξης που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, μετά την πρόσκληση του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής και μέλους της Καλλιτεχνικής Επιτροπής Αξιολόγησης των αιτήσεων της τρέχουσας προκήρυξης, επιλεκτικά σε ορισμένους από τους υποψηφίους της προκήρυξης, προκειμένου να λάβουν μέρος «παράνομα» και «παράτυπα» στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, όταν η συμμετοχή τους αυτή εγείρει θέμα νομιμότητας, και όταν την ίδια στιγμή, οκτώ συνάδελφοί τους έχουν ήδη αποκλειστεί από τη Φιλαρμονική.

Επιπλέον δε, η λειτουργία της Φιλαρμονικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας με μία πρόβα ανά εβδομάδα και ελάχιστες συναυλίες το χρόνο, απαξιώνουν την πολυετή δραστηριότητα και των δύο μουσικών σχημάτων, τα οποία αντί να ενισχύονται με περισσότερα μέλη, περισσότερες πρόβες και περισσότερες συναυλίες, συρρικνώνονται.
Τα μέλη του Συλλόγου, ευρισκόμενα σε νόμιμη απαρτία, και παρουσία και του Δ.Σ. των Εργαζομένων ΟΤΑ, αφού ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις και κατόπιν διαλογικής συζήτησης, στην οποία αναπτύχθηκαν επιχειρήματα και προτάσεις για τα θέματα αυτά, ομόφωνα αποφάσισαν την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Καλούμε τη Διοίκηση της Κ.Ε.Π.Π.Ν.Α.Δ.Ι.:
1. Να προκηρύξει συμπληρωματικά όσες θέσεις δεν προκήρυξε, έως και τις 91 εγκεκριμένες από το Υπουργείο Εσωτερικών.
2. Να μας κοινοποιήσει τις εισηγήσεις των διευθυντών που αρχικά πρότειναν για τις ανάγκες των καλλιτεχνικών δομών τις 91 συνολικά θέσεις, αλλά και την επόμενη εισήγησή τους με την οποία οι ίδιοι πρότειναν τις μειώσεις αυτών, δηλαδή από τις 91 σε 72 θέσεις, όπως τελικά προκηρύχθηκαν.

3. Να επαναφέρει τη λειτουργία της Φιλαρμονικής και της Συμφωνικής σε δύο πρόβες εβδομαδιαίως καθώς και το πλήρες ετήσιο καλλιτεχνικό και συναυλιακό τους πρόγραμμα, όπως ίσχυε έως τώρα.
4. Να αποσύρει άμεσα τις δηλώσεις του Ν.1599/1986 που μοιράστηκαν σε μερίδα μουσικών της Φιλαρμονικής, προκειμένου να λάβουν «εθελοντικά» μέρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, όταν την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της προκήρυξης και εν γνώση τους, θέτουν σε κίνδυνο τους ίδιους τους εργαζομένους.
5. Να δεχθεί σε διάλογο το Προεδρείο μας, για την άμεση επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων.

Με τιμή

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Καθηγητών
του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!