Η αύξηση του κατώτατου μισθού βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με το Προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Πρόκειται για μια απόφαση που θα συμβάλλει έμπρακτα στην περαιτέρω στήριξη των εργαζομένων και κατ’ επέκταση στην τόνωση της αγοραστικής δύναμης του καταναλωτή προς όφελος και του εμπορίου.

Παράλληλα, η υπουργός συζήτησε διεξοδικά με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Καρανίκα και τα μέλη του Προεδρείου της ΕΣΕΕ, θέματα όπως είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας αλλά και η υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης.

Επίσης, συζητήθηκαν και οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προκειμένου να ενισχυθούν περαιτέρω οι εμπορικές επιχειρήσεις και να ωφεληθούν οι εργαζόμενοι σε αυτές.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού στο επίκεντρο της συζήτησης Μιχαηλίδου - ΕΣΕΕ

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε:

«Με το προεδρείο της ΕΣΕΕ είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν επί τάπητος τα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο. Άκουσα με προσοχή τις θέσεις και τις προτάσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Όπως ενημέρωσα το προεδρείο της ΕΣΕΕ, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε έμπρακτα τον εμπορικό κόσμο και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τη ραχοκοκαλιά δηλαδή της ελληνικής οικονομίας και της απασχόλησης, να αναπτυχθεί περαιτέρω, προς όφελος των εργαζομένων και της Εθνικής οικονομίας».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!