Ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, απευθύνθηκε στη ομιλία του πριν από λίγη ώρα στη Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση για τις παρακολουθήσεις, στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον προκάλεσε να απαντήσει: Αν αποτελεί ο Νίκος Ανδρουλάκης απειλή για τη δημόσια ασφάλεια, γιατί παρακολουθείτο και ποιός έδωσε την εντολή.
«Καλέσατε τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον γνωριστείτε, αφού όμως πρώτα τον παρακολουθούσατε, αλλά δεν μπαίνει σε παζάρια ούτε είναι βολικός εταίρος μαζί σας ούτε με τον κ. Τσίπρα που τώρα εμφανίζεται τιμητής, ανέφερε ο κ. Κατρίνης .
«Ο κύριος Μητσοτάκης έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, δε διαθέτει αξιοπιστία. Έχει θέσει την πολιτική του επιβίωση πάνω από τη χώρα και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Συνιστά πρόβλημα για την πολιτική σταθερότητα και την ομαλότητα της χώρας, όχι μόνο σήμερα αλλά και στο μέλλον» τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η συγκάλυψη της αλήθειας και των ενόχων στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Ανέφερε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται αφού το 2022 αναβιώνει η περίοδος 1990-1993 και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει στο ερώτημα για το ποιοί άλλοι πολιτικοί ή παράγοντες του δημόσιου βίου παρακολουθούνται. «Ποιους άλλους παρακολουθούσε ή παρακολουθεί η ΕΥΠ επί των ημερών σας; Δεν ξέρετε; Δε ρωτήσατε να μάθετε; Δεν σας ενδιαφέρει; Κύριε Μητσοτάκη, το ζήτημα δεν είναι να δικαιολογείστε λέγοντας ότι δεν ξέρατε. Το ζήτημα είναι ποιοί σας πιστεύουν. Γιατί ακόμα και στελέχη της παράταξης σας, δεν σας πιστεύουν» τόνισε ο κ. Κατρίνης.

Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας Κατρίνη:

– Ζούμε τις τελευταίες ημέρες μια Πομπηίας που ξεκίνησε με στόμφο και καταλήγει με πάταγο στα σκοτεινά μονοπάτια μιας αλαζονικής και επηρμένης πορείας.

– Μιλούν για «σφάλμα». Κάνουν ό,τι μπορούν για να υποβαθμίσουν το πρωτοφανές περιστατικό της παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη

– Η κυβέρνηση παραπλανητικά και προκλητικά λέει ότι έχει άγνοια. Δεν πείθει κανέναν

– Ακούσαμε ότι κανείς δεν εξαιρείται. Μπορεί, δηλαδή, να παρακολουθούνται πολιτικοί , δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, παράγοντες του δημόσιου βίου.

– Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη Δημοκρατία;

– Οι ενέργειες της κυβέρνησης και της ΕΥΠ συνιστούν θεσμική εκτροπή, καταφέρουν ισχυρότατο πλήγμα στη Δημοκρατία μας και καταργούν στοιχειώδεις εγγυήσεις του κράτους δικαίου.

– Οπως είχε επισημάνει ο Αν. Πεπονής τον Μάιο του 1993, στη συζήτηση για τις υποκλοπές, επικρίνεται η κυβέρνηση της ΝΔ γιατί ενσωμάτωσε το παρακράτος στο κράτος και στη συνέχεια έθεσε υπηρεσίες του παρακράτους στην εξυπηρέτηση του παρακράτους. Ο κ. Μητσοτάκης συγκαλύπτει παράνομες πράξεις υπονομευτικές της δημοκρατίας και των θεσμών. Αποφεύγοντας να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, νομίζει ότι κερδίζει χρόνο

– Η κυβέρνηση παίζει το παιχνίδι της πόλωσης μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ

– Το ζήτημα εκτείνεται πιο πέρα, συνδέεται με τον πυρήνα του κράτους δικαίου.

– Το δίλημμα είναι ένα: δημοκρατία ή αυταρχισμός;

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!