Κεραμέως για πρόταση ΠΑΣΟΚ περί 4ήμερης εργασίας: «Άλλο ο λαϊκισμός και άλλο ο ρεαλισμός» (βίντεο)
Η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως άσκησε κριτική στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για 4ήμερη εργασία, χαρακτηρίζοντάς την ανεφάρμοστη και κάνοντας λόγο για πολιτική λαϊκισμού.
Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για 4ήμερη εργασία σχολίασε στο ΕΡΤnews η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, λέγοντας ότι «άλλο η πολιτική του λαϊκισμού και άλλο η πολιτική του ρεαλισμού». Παράλληλα διέψευσε σενάρια για περικοπές στις συντάξεις χηρείας, ενώ εστίασε και στο μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, τονίζοντας ότι πρόκειται να αντιμετωπιστεί. «Δεν μπορεί ένας άνδρας και μια γυναίκα με τα ίδια προσόντα και στην ίδια θέση να αμείβονται διαφορετικά», σημείωσε ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα επαγγελματικά ταμεία που «αποτελούν επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου», με στόχο την ενίσχυση των εργαζομένων.
Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» και στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Κατερίνα Δούκα η Υπουργός υποστήριξε ότι «πολιτική λαϊκισμού είναι να λες οριζόντια ότι δουλεύεις τέσσερις ημέρες αντί για πέντε και παίρνεις τα ίδια χρήματα, χωρίς να εξηγείς πώς θα καλυφθεί η διαφορά».
Η ίδια υποστήριξε ότι ήδη υπάρχει θεσμικό πλαίσιο που δίνει ευελιξία στην αγορά εργασίας: «Υπάρχει δυνατότητα σήμερα, μέσω συλλογικών συμβάσεων εργασίας, να συμφωνηθεί τετραήμερη εργασία. Μπορεί να εφαρμοστεί όπου το επιλέξουν εργαζόμενοι και εργοδότες». Παράλληλα, αμφισβήτησε τη γενικευμένη εφαρμογή τέτοιων προτάσεων, επισημαίνοντας ότι «στην πολιτική, ειδικά σε τομείς που αφορούν εκατομμύρια εργαζόμενους, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και τεκμηρίωση. Δεν έχω δει στοιχεία που να στηρίζουν αυτές τις προτάσεις».
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033