Στις 26 Γενάρη ο ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ & ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ απευθύνει κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ στις 12:00πμ για να απαιτήσουν να σταματήσουν οι περικοπές των ενισχύσεων και στο συλλαλητήριο στις 19:00μμ στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Η ανακοίνωση:

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα

Πάνω από 100 βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι ,αμπελουργοί και μελισσοκόμοι απ’ όλη την Ήπειρο συγκεντρωθήκαμε το απόγευμα της Παρασκευής 12 Γενάρη στο συνεδριακό κέντρο Άρτας μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας (ΟΑΣΝΑ). Πήραμε ομόφωνα απόφαση την οργή και την αγανάκτησή μας , να την κάνουμε δύναμη διεκδίκησης και να προχωρήσουμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα επιβίωσής μας.

Οι αμπελουργοί δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε τις εργασίες στα αμπέλια μας όταν δεν έχουμε αποζημιωθεί από τον περονόσπορο γιατί δεν δίνει δεκάρα ο ΕΛΓΑ παρά την αύξηση φωτιά των ασφαλιστικών εισφορών.

Οι κτηνοτρόφοι σηκώνουμε τον δικό μας σταυρό. Οι περισσότερες γαλακτοβιομηχανίες συνεχίζουν να παίρνουν το γάλα με ανοιχτή τιμή, ενώ σαν βόμβα έχει πέσει ο εκβιασμός για νέα μείωση στην τιμή.

Μειωμένη παραγωγή λόγο καιρικών συνθηκών εμφανίζουμε και εμείς οι μελισσοκόμοι που πρόσθετα «καιγόμαστε» από το πανάκριβο αγροτικό πετρέλαιο και τις κάθε είδους απαγορεύσεις που μας επιβάλει η Κυβέρνηση στην παράγωγη και διακίνηση των προϊόντων μας.

Παράλληλα η συνεχιζόμενη αύξηση του κόστους παραγωγής, αλλά και των μεγάλων περικοπών της νέας ΚΑΠ στη βασική ενίσχυση και στις συνδεδεμένες σε κάποια προϊόντα μας φτάνει να μην μπορούμε να μπούμε στα χωράφια για τη νέα σοδειά ή να ταΐσουμε τα ζωντανά μας!

Γι αυτό και την Πέμπτη 18 Γενάρη με την παράσταση διαμαρτυρία στο Περιφερειακό Συμβούλιο ζητήσαμε να πάρει θέση ο Περιφερειάρχης και το Συμβούλιο κάτι που δεν έγινε , μετατέθηκε για το επόμενο διάστημα , αυτό που έγινε ήταν να μας περιμένει με τις μονάδες καταστολής και τις κλειδωμένες πόρτες να μην μπει μέσα ο «εχθρός λαός».

 

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

ήρθε η ώρα να ανταμώσουμε στο δρόμο του αγώνα. Στο δρόμο που ξέρουμε καλά ότι μετράμε νίκες όπως το αφορολόγητο που το κερδίσαμε με 40 μέρες αγώνα το 2016. Τίποτα δε χαρίζεται όλα κατακτιούνται !

 

 

 

Έλα μαζί μας να παλέψουμε για:

1)Καμία μείωση στην τιμή, στο γάλα. Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης σε κάθε κτηνοτρόφο, σε κάθε αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

2) Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, πλαφόν 0,07 €/κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων, επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια, κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

3) Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για την βεβαιωμένη καταστροφή στα αμπέλια λόγω του περονόσπορου με ενίσχυση 600€/στρέμμα και σε άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες που δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.

4) Αφορολόγητο όριο στα 12.000€, προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.

5) Αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνει την παραγωγή και το φυτικό – ζωικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100% Να στελεχωθούν οι υπηρεσίες του και να είναι διασφαλισμένος ο κρατικός και δημόσιος χαρακτήρας του με 100% χρηματοδότηση από το κράτος. Όχι στην είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής.

6) Να δοθούν άμεσα τα παρακρατηθέντα χρήματα από τις ενισχύσεις σε όλους τους κτηνοτρόφους και αγρότες. Να πληρωθούν με ευθύνη της κυβέρνησης όλες οι εξισωτικές ενισχύσεις με βάση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και τον αριθμό των ζώων.

7) Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης. Καμία κατάσχεση επιδοτήσεων. Κανένα σπίτι, στάβλος και γεώτρηση χωρίς ρεύμα

8) Να καλυφθούν άμεσα τα κενά και να στελεχωθούν τα Αγροτικά Ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο.

9) Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Όσοι παράγουν – αυτοί να παίρνουν τις επιδοτήσεις.

10)Με ευθύνη και δαπάνη του κράτους να γίνουν έργα υποδομής όπως αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντιχαλαζικής κ.α σύμφωνα με τις επιστημονικές – τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!