Όλοι και όλες στην κινητοποίηση στη ΔΠΕ Πρέβεζας την Τρίτη 3/10 στις 13:30
Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές διεκδικούμε εδώ και τώρα κάλυψη όλων των πραγματικών κενών στα σχολεία.
Δε θα περάσει η μεθόδευση του Υπουργείου Παιδείας να «εξαφανίσει» τις εκπαιδευτικές ανάγκες.
Δε θα μπουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών στον «κόφτη» του Υπουργείου.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η κατάσταση με τα κενά των εκπαιδευτικών είναι οριακή! Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας από το καλοκαίρι και ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, προσπαθούσε να φτιάξει μια πλαστή εικόνα όσον αφορά τη στελέχωση των σχολείων. Θυμίζουμε πως πέρσι δούλεψαν πάνω από 47.000 αναπληρωτές και φέτος προσλήφθηκαν στην πρώτη φάση 28.353. Δηλαδή η σχολική χρονιά ξεκίνησε ήδη με 20.000 κενά αφού οι διορισμοί που έγιναν καλύπτουν οριακά τις συνταξιοδοτήσεις!
Αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να «κόψει» προσλήψεις αναπληρωτών «κόβοντας» τη μόρφωση των παιδιών!
Χωρίς καμία ντροπή επιτίθενται στα παιδιά με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Μειώνουν πάνω από το 60% τις προσλήψεις σε παράλληλες στηρίξεις, αλλάζουν με το έτσι θέλω τη φύση της παράλληλης στήριξης και με πραξικοπηματικό τρόπο ζητάνε να παρακάμπτονται οι γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ.
Εμφανίζει ως υπαίτιους τους γονείς για τάχα «πλασματικά» κενά γιατί όπως υποστηρίζουν γράφουν αφειδώς τα παιδιά τους στο ολοήμερο!
Δίνει οδηγίες να καλύπτονται τα κενά «εκ των εν όντων», δηλαδή εκπαιδευτικοί να διδάσκουν άσχετα, με το επιστημονικό τους αντικείμενο, μαθήματα. Φτάνουν σε σημείο να αναγκάζουν εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης να αναλαμβάνουν τμήμα!
Τα κενά  στα Σχολεία Γενικής και Ειδικής Αγωγής της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας είναι πραγματικά τεράστια:
Συγκεκριμμένα:
ΕιδικότητεςΚενάΕιδικότητεςΕΕΠ – ΕΒΠΚενά
Δάσκαλοι      (ΠΕ 70)3ΔΕ 01  ΕΑΕ1
Νηπιαγωγοί    (ΠΕ 60)7ΠΕ 21 ΕΑΕ1
Νηπιαγωγοί  ΔΥΕΠ   (ΠΕ 60)1ΠΕ 23 ΕΑΕ1
Αγγλικών     (ΠΕ 06)2ΠΕ 25 ΕΑΕ1
Αγγλικών μειωμένονηπιαγ, (ΠΕ 06)2ΠΕ 28 ΕΑΕ2
Γερμανικών μειωμένο (ΠΕ 07)1ΠΕ 29 ΕΑΕ2
Πληροφορικής (ΠΕ 86)2ΠΕ 30 ΕΑΕ2
Εικαστικών (ΠΕ 08)1ΔΕ 01  Εξειδ. ΤΟΜΕ 4
Μουσικής    (ΠΕ 79.01)1ΠΕ 25 Εξειδ. ΤΟΜΕ7
Δάσκαλοι ΕΑΕ Τμήμ. ‘Ενταξης (ΠΕ 70)5
Δάσκαλοι ΕΑΕ παρ. στήριξη  (ΠΕ 70)11
Νηπιαγωγοί ΕΑΕ παρ. στήριξη (ΠΕ 60)4
Δάσκαλοι ΖΕΠ ΙΙΙ (ΠΕ 70)3
Οι παραπάνω ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό  δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα στην κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών   και υποβαθμίζουν την παρεχόμενη εκπαίδευση  κυρίως στον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής. Επιπλέον δεν διευκρινίζεται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο πόσους μαθητές με ειδικές ανάγκες που φοιτούν σε μία σχολική μονάδα μπορεί να υποστηρίζει κάθε Ε.Β.Π. Πρέπει αυτό να οριστεί με ακρίβεια λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή και όχι γενικά και αόριστα.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Πρέβεζας απαιτεί να προχωρήσει το Υπουργείο άμεσα στη χορήγηση των απαραίτητων πιστώσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα παραπάνω κενά,  και όλοι οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες  να έχουν την κατάλληλη εξατομικευμένη υποστήριξη γιατί είναι άδικο για τους μαθητές αυτούς να μην απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.
Φτάνει πια! Δεν μπορείτε να παίζετε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τόσα χρόνια τη λειτουργία των σχολείων.
Τα τραγικά κενά τα δημιουργεί η πολιτική των κυβερνήσεων που θέλουν ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς, που οι όποιοι διορισμοί γίνονται για να καλύπτονται ίσα ίσα οι συνταξιοδοτήσεις!  Απαιτούμε εδώ και τώρα:
– Να γίνει άμεσα η Β’ Φάση πρόσληψης αναπληρωτών για κάλυψη όλων των πραγματικών κενών!
– Στελέχωση όλων των τμημάτων ένταξης, κάθε μαθητής που χρίζει παράλληλης στήριξης να την έχει με βάση τις γνωματεύσεις.
– Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο.
– Μόνιμη και σταθερή εργασία, κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς, μέτρα στήριξης της καθημερινής διαβίωσης των εκπαιδευτικών, άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Αποφασιστικά και δυναμικά υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών
Όλοι και όλες στην κινητοποίηση στη ΔΠΕ Πρέβεζας την Τρίτη 3/10 στις 13:30

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!