Κινητός κινηματογράφος που λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια στη Σκωτία κινδυνεύει να κλείσει λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Το Screen Machine, ένα φορτηγό με ένα μικρό σινεμά μέσα στο τρέιλερ του, κάνει περιοδείες στα Νησιά και τα Χάιλαντς της Σκωτίας από το 1998, σύμφωνα με το BBC.

Το ειδικά κατασκευασμένο όχημα είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλαβών και έχει μισθωθεί ένα άλλο φορτηγό μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους. Ωστόσο δεν υπάρχει χρηματοδότηση για να συνεχιστούν οι περιοδείες και το νέο έτος.

Η διαχειρίστρια εταιρεία Regional Screen Scotland αναφέρει ότι ένας νέος κινηματογράφος θα κοστίσει τουλάχιστον 1,4 εκατομμύρια αγγλικές λίρες και ότι θα χρειαστούν έως και 18 μήνες για να κατασκευαστεί.

Η βραβευμένη με BAFTA (βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου) σκηνοθέτης ταινιών και τηλεοπτικών σειρών Ρόμπιν Χάιγκ μεγάλωσε με τον κινητό κινηματογράφο, όταν ζούσε στο ψαροχώρι Ντόρνι. «Το να μην έχεις το Screen Machine είναι σαν να μην έρχεται το αγαπημένο μέλος της οικογένειάς σου για επίσκεψη» δήλωσε στο BBC.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί βουλευτές της Σκωτίας, οι οποίο κλήθηκαν να βοηθήσουν στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για έναν νέο κινηματογράφο.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας αναφέρει ότι παρά τη σημαντική πίεση στη χρηματοδότηση πολιτιστικών οργανισμών, συνεργάζεται στενά με τον κλάδο.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!