Από το 2015 υπήρχαν και είχαν γίνει γνωστές καταγγελίες για το παράρτημα της «Κιβωτού του Κόσμου» στο νομό Ιωαννίνων, όπως τονίζει σε ανακοίνωση η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ. Σημειώνει πως αν και είχε πραγματοποιηθεί έρευνα από τις αρχές και η υπόθεση είχε φτάσει έως την Εισαγγελία, τελικά «πάγωσε» και η ΜΚΟ συνέχισε να λειτουργεί  εισπράττοντας χρήματα από το κράτος και την ΕΕ.

Προσθέτει ότι όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν τη διαχρονική θέση του ΚΚΕ, ότι η προστασία παιδιών που έχουν στερηθεί τις οικογένειές τους, δεν μπορεί να αφήνεται στα χέρια των κάθε είδους ιδιωτών, ΜΚΟ, επιχειρηματιών, επαγγελματιών αναδόχων, εκκλησιαστικών ιδρυμάτων και διαφόρων “φιλανθρώπων” και πως δεν πρέπει να υπάρξει κανένας συμβιβασμός με τη σήψη της σημερινής εκμεταλλευτικής κοινωνίας που αφήνει τα παιδιά ευάλωτα κι απροστάτευτα στις διάφορες “Κιβωτούς του Τρόμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Οι καταγγελίες που έχουν δει το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας σχετικά με την κακοποίηση παιδιών που φιλοξενούνταν στη γνωστή ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», αφορούν και το παράρτημα της ΜΚΟ που λειτουργεί στο νομό Ιωαννίνων. Ωστόσο ερωτηματικά προκύπτουν μετά τις καταγγελίες πρώην εργαζομένων από το εν λόγω παράρτημα για τα όσα συνέβαιναν εκεί, ήταν γνωστές ήδη από το 2015, οπότε και είχε πραγματοποιηθεί έρευνα από τις αρχές και η υπόθεση είχε φτάσει έως την Εισαγγελία, όπου όμως «πάγωσε»!
Η συγκεκριμένη ΜΚΟ συνέχισε τη λειτουργία της έως σήμερα και μάλιστα με χρηματοδοτήσεις από εθνικά και κοινοτικά κονδύλια, καθώς και μια σειρά από δωρεές, ενώ η υπερπροβολή από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συνεχιζόταν κανονικά.

Όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν τη διαχρονική θέση του ΚΚΕ, ότι η προστασία παιδιών που έχουν στερηθεί τις οικογένειές τους, δεν μπορεί να αφήνεται στα χέρια των κάθε είδους ιδιωτών, ΜΚΟ, επιχειρηματιών, επαγγελματιών αναδόχων, εκκλησιαστικών ιδρυμάτων και διαφόρων “φιλανθρώπων”.
Η κυβέρνηση και το κράτος έχουν την ευθύνη για την ανυπαρξία επί της ουσίας δομών για την προστασία των παιδιών. Επιπλέον δεν είναι στο απυρόβλητο και η Περιφέρεια που έχει την ευθύνη για τον έλεγχο των δομών μέσω των υπηρεσιών Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας. Στη γύμνια των δομών προστασίας για τα παιδιά προστίθεται ο πολυκερματισμός των αρμοδιοτήτων για την παιδική προστασία και το διάτρητο πλαίσιο ελέγχου των ιδρυμάτων παιδικής προστασίας το οποίο μάλιστα εξαιρεί από το πεδίο εφαρμογής του τα όποια κρατικά ιδρύματα!!!
Μαζί με την αυτονόητη άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης απαιτείται να δυναμώσει ο αγώνας για ανάπτυξη ενιαίου φορέα παιδικής προστασίας, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με ανάπτυξη σύγχρονων δημόσιων δομών βραχύχρονης φιλοξενίας μαζί με την ουσιαστική στήριξη των θεσμών της τεκνοθεσίας και αναδοχής και πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων υπηρεσιών που εμπλέκονται στο θέμα της παιδικής προστασίας.

Κανένας συμβιβασμός με τη σήψη της σημερινής εκμεταλλευτικής κοινωνίας που αφήνει τα παιδιά ευάλωτα κι απροστάτευτα στις διάφορες “Κιβωτούς του Τρόμου”.»

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!