Η Τ.Ε. Ιωαννίνων του ΚΚΕ και οι Τομεακές Οργανώσεις Ιωαννίνων της ΚΝΕ διοργανώνουν την Κυριακή 25 του Σεπτέμβρη στις 11:00 π.μ. εκδήλωση τιμής και μνήμης στο μνημείο των εκτελεσθέντων στο Σταυράκι για τους κομμουνιστές και αγωνιστές που εκτελέστηκαν, στις 27 Ιούλη, στις 9 και 10 Αυγούστου του 1948 αφού υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια στο παγοποιείο «ΦΙΞ», τη «Μακρόνησο» των Ιωαννίνων. Είχε προηγηθεί η «στημένη» δίκη τον Ιούλη του 1948 στα Γιάννενα, στο κτίριο της Ζωσιμαίας Ακαδημίας, γνωστή με το όνομα «υπόθεση Πρίντζου».

Η «Υπόθεση Πρίντζου», και οι εκτελέσεις κομμουνιστών και αγωνιστών που ακολούθησαν, αποτελούν μια από τις πολλές  ένδοξες  σελίδες των αγώνων  του ελληνικού λαού. Αφορά έναν αγώνα που βάφτηκε, πρώτ’ απ’ όλα, με το αίμα των κομμουνιστών, που πάλεψαν με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια, δίνοντας τη ζωή τους για τα ιδανικά του ΚΚΕ και την προκοπή του τόπου. 

Στο πρόσωπό τους τιμάμε τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τους μαχητές του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ. Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης.

Τ.Ε. Ιωαννίνων

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!