Μαζική κινητοποίηση ενάντια στη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ – Ισραήλ στο Ιράν πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ στα Γιάννενα, με συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην οδό Αβέρωφ και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η κινητοποίηση για την επέμβαση ΗΠΑ – Ισραήλ στο Ιράν και τη στάση της Ελλάδας σηματοδότησε την αντίδραση του κόμματος στην εμπλοκή της χώρας, με αιχμή την απεμπλοκή από τον πόλεμο και την προστασία των εργαζομένων και των στρατευμένων.
Στην ομιλία του, ο γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Ιωαννίνων του ΚΚΕ, Σπύρος Κωστής, σημείωσε ότι «οι καπνοί του πολέμου έφτασαν στα Γιάννενα», αναδεικνύοντας τις άμεσες συνέπειες για την τοπική κοινωνία. Αναφέρθηκε σε Κύπριους φοιτητές που σπουδάζουν στην πόλη και έχουν συγγενείς στην Κύπρο, σε μητέρες που ανησυχούν για τα παιδιά τους που υπηρετούν τη θητεία τους στο νησί και στην Κρήτη, καθώς και σε ναυτεργάτες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε πλοία ελληνικών εφοπλιστικών ομίλων στην ευρύτερη περιοχή. Υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για τον επαναπατρισμό όλων των εργαζομένων και να μη σημειωθεί καμία «παράπλευρη απώλεια» στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Παράλληλα, κατήγγειλε την εμπλοκή της Ελλάδας μέσω της βάσης της Σούδας, της αποστολής φρεγατών και της συμμετοχής σε ΝΑΤΟϊκές και ευρωενωσιακές αποστολές, καλώντας σε απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο. Ειδική αναφορά έκανε και στα πολιτικά καθήκοντα της περιόδου, καλώντας σε πλατιά διακίνηση της Απόφασης του Συνεδρίου του ΚΚΕ στο πλαίσιο της πανεξόρμησης του Σαββατοκύριακου.
Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., στην Ακαδημία, με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό και θέμα «Σε έναν κόσμο που φλέγεται ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής με το ΚΚΕ μπροστά», όπου θα παρουσιαστούν οι αποφάσεις του Συνεδρίου, καλώντας τον γιαννιώτικο λαό να συμμετάσχει ενεργά και στις επόμενες πρωτοβουλίες του εργατικού κινήματος και των φορέων της πόλης.
