Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των μικρών επαγγελματιών. Καταδικάζει το νέο νομοσχέδιο και απαιτεί την άμεση απόσυρση του. Ο Νίκος Έξαρχος, μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές του ΚΚΕ επανακαταθέτουν πρόταση νομού για την υπεράσπιση του εισοδήματος των επαγγελματιών και την ανακούφιση τους από τα χρέη και τη φοροληστεία προτείνοντας την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στους επαγγελματίες στις 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 κατά προστατευόμενο μέλος και την αμετάκλητη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους.

Είναι δίκαιη η αγανάκτηση που νιώθει κάθε αυτοαπασχολούμενος επαγγελματίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ ενώ υποσχόταν μηδενική αύξηση φορολογίας για να υφαρπάξει την ψήφο του την επόμενη, κήρυξε τον πόλεμο ενάντιά του στο όνομα της “φορολογικής δικαιοσύνης”. Με το νέο νομοσχέδιο, προσθέτει άλλο ένα χαράτσι σε αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και επιστήμονες, στις πολύ μικρές ατομικές επιχειρήσεις ενώ αφήνει στο απυρόβλητο τα αμύθητα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Την στιγμή που το 42% των επαγγελματιών που είχε μείωση τζίρου το 2022, χιλιάδες ακροβατούν στο Γολγοθά των ρυθμίσεων, στις λίστες πλειστηριασμών, είδαν το κόστος από τα ενοίκια, το ρεύμα να ανεβαίνει κατακόρυφα, η κυβέρνηση τους ζητά και τα ρέστα τους.
Την ίδια στιγμή, οι Ανώνυμες Εταιρίες και οι μέτοχοί τους επιχειρηματίες, αυτές που δεσπόζουν στην αγορά κι έχουν μεγάλα κέρδη, έχουν δεκάδες τρόπους και μηχανισμούς για να απαλλάσσονται νόμιμα ή παράνομα.
Οι αυτοαπασχολούμενοι δεν πρέπει να δείξουν καμία εμπιστοσύνη σε όσους τους έφεραν σε αυτή τη κατάσταση και τώρα εμφανίζονται ως «σωτήρες». ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν είναι «αθώοι του αίματος». Ο ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει ότι είναι κοινωνικά δίκαιο να έχουν οι αυτοαπασχολούμενοι αφορολόγητο 10.000 ευρώ, ωστόσο αρνήθηκε να το υλοποιήσει ως κυβέρνηση, επικαλούμενος τα άδεια ταμεία που παρέλαβε, τα οποία ο ίδιος γέμισε με το
υστέρημα του λαού, χτίζοντας το περιβόητο “μαξιλαράκι ασφαλείας“ ύψους 37 δις. Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε 3 μνημόνια και συνυπέγραψε όλη τη νομοθετική λαίλαπα που οδήγησε στην κατάργηση του αφορολόγητου και στην επιβολή τέλους επιτηδεύματος.
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν κορόνα στο κεφάλι τους την ανταγωνιστικότητα. Θεωρούν όπως η ΕΕ, ο ΣΕΒ, θεωρούν “μειονέκτημα” την εκτεταμένη παρουσία πολύ μικρών ατομικών επιχειρήσεων, γι΄ αυτό και επεξεργάζονται πολιτικές περιορισμού τους.
Επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό για να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αρνούνται κάθε πολιτική προστασίας όπως το αφορολόγητο για τις μικρές επιχειρήσεις. Αποδέχονται τη “φορολογική συμμόρφωση” των αυτοαπασχολούμενων, ως προαπαιτούμενο μέτρο για την εκταμίευση των δόσεων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η ΚΟ Ιωαννίνων στηρίζει με όλες τις δυνάμεις την μαζικοποίηση του αγώνα τωναυτοαπασχολούμενων κόντρα στην νέα φορολεηλασία της κυβέρνησης. Χαιρετίζει όλους τους αυτοαπασχολούμενους που παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, όπως έκαναν εκατοντάδες δικηγόροι στην πόλη μας, που δεν αφήνουν την διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων τους σε συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, που ενώ φαινομενικά καταγγέλλουν το νομοσχέδιο, υπονομεύουν την οργανωμένη συλλογική αντίδραση. Ο μόνος δρόμος για να ορθωθούν εμπόδια στην ολομέτωπη επίθεση, είναι ο δρόμος της αμφισβήτησης της
κυρίαρχης πολιτικής, ο δρόμος οργανωμένης δράσης για την υπεράσπιση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!