Ο λαός μας που πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος στην πανδημία, σήμερα πληρώνει ήδη το μεγαλύτερο στην Ευρώπη ποσοστό του εισοδήματός του σε ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία, την στιγμή που η αναμονή στις λίστες χειρουργείων ξεπερνά και τα δύο χρόνια, φορτώνονται νέα κόστη στο λαό:

  • Θα πληρώνουμε για τα απογευματινά χειρουργεία. Η εμπειρία με τα απογευματινά ιατρεία είναι ξεκάθαρη. Το πρωί στοιβάζονται κατά δεκάδες όσοι δεν έχουν να πληρώσουν και με τεράστιες αναμονές και το απόγευμα όπου διατηρείται κάπως η αμεσότητα και η αξιοπρέπεια το κόστος φτάνει μέχρι και τα 90ευρώ. Τώρα ο τιμοκατάλογος είναι των πολλών εκατοντάδων έως χιλιάδων ευρώ. Ασθενείς δύο ταχυτήτων με πολλαπλάσιες συνέπειες μιας και τώρα μιλάμε για χειρουργείο.
  • Θα πληρώνουμε και τον προσωπικό γιατρό. Αφού απέτυχε η κυβέρνηση να βρει γιατρούς να εντάξει στον θεσμό λόγω χαμηλών απολαβών, θα μας υποχρεώσει να πληρώσουμε εμείς το μάρμαρο και μάλιστα για μία ρύθμιση που έρχεται να αποτελέσει φραγμό της πρόσβασής μας στα νοσοκομεία.
  • Θα πληρώνουμε ακόμη πιο ακριβά τα φάρμακα ακόμη και αν λαμβάνουμε το φθηνότερο γενόσημο της αγοράς. Έχουν ήδη μετατρέψει ένα δωρεάν δικαίωμα που θεωρητικά είναι η πρόσβαση στο φάρμακο σε ένα εμπόρευμα που αγοράζεται με μια μικρή έκπτωση.
  • Θα πληρώνουμε επιπλέον χαράτσι για τις εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις. Χρεώσεις 1 έως 3ευρώ ανά παραπεμπτικό για να πληρώσει ο λαός το clawback, δηλαδή τα χρήματα που δεν πληρώνει στους ιδιώτες ο ΕΟΠΠΥ με βάση τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές ΕΕ και ΗΠΑ.
  •  Θα πληρώνουμε και 5ευρώ για τα εμβόλια στα φαρμακεία. Θα πληρώνουμε, θα πληρώνουμε..

Η περίθαλψη του λαού δεν είναι εμπόρευμα ούτε ανταποδοτική παροχή που ρυθμίζεται με βάση τις αντοχές κάποιου συστήματος ή την ορθή διαχείριση από μια τάχα φιλολαϊκής κυβέρνησης. Η ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ για το λαό είναι καθολικό ΔΙΚΑΙΩΜΑ και ο λαός το υπερασπίζεται και το κατακτά τόσο όσο δυναμώνουν οι αγώνες του. Το σύστημα ποτέ δεν νοιάστηκε για την υγεία του λαού. Μέσα από τους χώρους δουλειάς αλλά και από επιτροπές γειτονιάς ο λαός πρέπει να οργανωθεί και να παλέψει κόντρα στην κυβερνητική πολιτική που δεν θα σταματήσει αν δεν μας βρει οργανωμένους απέναντί της.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!