Ανακοίνωση- καταγγελία έβγαλε στη δημοσιότητα το ΚΚΕ (μ-λ) Κομματική οργάνωση Ιωαννίνων  “για επίθεση των ΜΑΤ στη διαδήλωση στις 17 Οκτωβρίου”

Αναλυτικά αναφέρει:

Καταγγέλλουμε την επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε όλα τα μπλοκ διαδηλωτών στις 17/11. Μετά την ολοκλήρωση της διαδήλωσης, στο ύψος της Περιφέρειας, πριν προλάβουν να μαζευτούν τα πανό και να αποχωρήσουν οι διαδηλωτές, διμοιρίες των ΜΑΤ και ασφαλίτες, συνοδευόμενοι από αθρόα ρίψη χημικών επιτίθενται μες το πλήθος.

Αποτέλεσμα, αρκετές προσαγωγές και μια σύλληψη. Ευτυχώς κανένας σοβαρά τραυματισμένος, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι των μπλοκ της διαδήλωσης αποχώρησε συντεταγμένα και συγκροτώντας διαδήλωση, μέχρι το ύψος της Ακαδημίας, ακολουθούμενο από τις δυνάμεις καταστολής και καταγγέλλοντας την τρομοκρατική αυτή επίθεση και δράση της αστυνομίας.

Αφορμή για την επίθεση πιθανά αποτέλεσε η εκτονωτικού χαρακτήρα μικροεπίθεση ατόμων μέσα από μπλοκ του α/α χώρου στις κλούβες των ΜΑΤ, λειτουργώντας για άλλη μια φορά έξω από και στις πλάτες των υπόλοιπων διαδηλωτών.

Αιτία, όμως, είναι η προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού και ειδικά της νεολαίας που έδωσε μαζικά το παρών για άλλη μια χρονιά στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Με ευθύνη της κυβέρνησης και για λογαριασμό των συμφερόντων που αυτή υπηρετεί, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας οι διαδηλώσεις δε χαρακτηρίστηκαν μόνο από την πολύ μεγάλη συμμετοχή λαού και νεολαίας σε αυτές, αλλά και από την εκτεταμένη καταστολή, από τη συντονισμένη και από τα πάνω οργανωμένη προσπάθεια δημιουργίας κλίματος αστυνομοκρατίας, με συνεχείς ελέγχους και προειδοποιήσεων από ασφαλίτες.

Γίνεται φανερό πως τα αδιέξοδα και η οργή που έχουν συσσωρευτεί στο λαό και τη νεολαία είναι πολύ μεγάλα και φοβίζουν το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Πως όσο και αν η κυριαρχία μιας σειράς συμβιβαστικών και συμβιβασμένων γραμμών μέσα στο εργατικό-λαϊκό και νεολαϊίστικο κίνημα βάζει εμπόδια στη μαζική αγωνιστική έκφραση, αυτοί οι δρόμοι αναζητούνται από όλο και πιο διευρυμένα κομμάτια του λαού και ειδικά της νεολαίας.

Μια τέτοια πορεία αγωνιστικής έκφρασης και προσανατολισμού φοβούνται και θέλουν να ανακόψουν οι δυνάμεις του συστήματος μέσα από τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, τις συνεχείς απαγορεύσεις σε κινητοποιήσεις, το χτύπημα στα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα, τις συνεχείς διώξεις σε αγωνιστές του κινήματος, την εκτεταμένη κρατική καταστολή και τρομοκρατία.

Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να διογκώσουν την οργή. Όσο τα λαϊκά προβλήματα θα οξύνονται και όσο ό λαός μέσα από τη συμμετοχή του στην πάλη θα καταφέρνει να δίνει απαντήσεις για τις αιτίες και τους υπευθύνους των προβλημάτων του, όλο και πιο εκτεταμένα κομμάτια λαού και νεολαίας θα βγαίνουν στο δρόμου του αγώνα. Αυτό, μας διδάσκει ο Νοέμβρης. Αυτό, μας έδειξαν και ως έναν βαθμό και οι χθεσινές διαδηλώσεις.

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ/ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 17//11
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ: ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!