«Με οργάνωση κι αγώνα, τόλμη, καρδιά, σηκώνουμε το Κόμμα ακόμα πιο ψηλά»… Με αυτό το σύνθημα, ανάμεσα σε άλλα, να δίνει το πρόταγμα της μάχης στην τελική ευθεία για την κάλπη, με κόκκινες σημαίες να ανεμίζουν, σε κλίμα αγωνιστικής ανάτασης και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε η μαζικότατη συγκέντρωση της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ χτες βράδυ, στο Άλσος, με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Εκατοντάδες Γιαννιώτες, εργάτες, υπάλληλοι, επαγγελματίες, άνθρωποι των γραμμάτων έδωσαν το «παρών», ενώ αισθητή έκαναν την παρουσία τους οι νέοι, νέα ζευγάρια, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ που σφράγισαν με την ορμή και τη μαχητικότητά τους τη συγκέντρωση.

Παρεμβάσεις έκαναν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Τάσος Τόκας και Γιάννης Τασιούλας. Επίσης, χαιρέτισε ο Κώστας Γιαννάκος, ανθυποπυραγός ε.α., πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος.

Να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να βρεθεί το ΚΚΕ όσο γίνεται ψηλότερα

Ο ΓΓ της ΚΕ αναλύοντας τις θέσεις του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις έκανε εκτενής αναφορές για το αντιλαϊκό αποτύπωμα της ΕΕ στα Γιάννενα και την Ήπειρο καλώντας τους Ηπειρώτες να πάνε το ΚΚΕ όσο το δυνατόν πιο ψηλά στην κάλπη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ανάμεσα στα άλλα τόνισε:

(…) Όποια πέτρα κι αν σηκώσει ο λαός των Ιωαννίνων, από κάτω θα βρει και μια αντιλαϊκή οδηγία της ΕΕ.

Κατεύθυνση της ΕΕ είναι η παραγωγή προϊόντων και ειδικά αγροτικών-κτηνοτροφικών Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης, με στόχο τις εξαγωγές και όχι την κάλυψη των εγχώριων αναγκών σε διατροφικά προϊόντα.

Κι αυτή είναι η περιβόητη «εξωστρέφεια» της οικονομίας, για την οποία μιλούν όλα τα άλλα κόμματα. Και μετά τσακώνονται ο Μητσοτάκης με τον Κασελλάκη για την τιμή της φέτας, αλλά για την πολιτική της ΕΕ, τσιμουδιά…

Από την άλλη οι αθρόες εισαγωγές γάλακτος και άλλων προϊόντων, που δυσκολεύει την επιβίωση των κτηνοτρόφων, δεν είναι παρέκκλιση από την πολιτική της ΕΕ, είναι η καρδιά και η κανονικότητα της ΕΕ.

Είναι οι γνωστές ελευθερίες του Μάαστριχτ, που πριν 32 χρόνια ψήφιζαν όλοι μαζί, πλην ΚΚΕ, και υπόσχονταν ευημερία και στους αγρότες και κτηνοτρόφους, σε ολόκληρο τον λαό. Και δεν άργησε να αποκαλυφτεί πως οι ελευθερίες για το κεφάλαιο είναι αλυσίδες για τους εργαζόμενους.

Και εδώ στα Γιάννενα, σε όλη την Ήπειρο, όλοι όσοι ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια στην άναρχη επέλαση των ΑΠΕ, όσοι έδωσαν μάχες για την υπεράσπιση της φυσικής ομορφιάς του τόπου τους, όσοι τρομάζουν να ανοίξουν τον λογαριασμό του ρεύματος, πρέπει να γνωρίζουν ότι η λεγόμενη «πράσινη μετάβαση» είναι επίσημη πολιτική της ΕΕ, ψηφισμένη από όλα τα άλλα κόμματα στο ευρωκοινοβούλιο και βασική αιτία της ενεργειακής φτώχειας.

Και έχουμε και συνέχεια: «Λεφτόδεντρα» δεν υπάρχουν κατά την ΕΕ και τα κόμματά της για προσλήψεις στην υγεία, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν όλες οι χειρουργικές κλίνες στα νοσοκομεία και να φτιαχτούν κι άλλες, για τη λειτουργία των ΜΕΘ, για αναβάθμιση του ΕΚΑΒ, των Κέντρων Υγείας στα χωριά, αλλά υπάρχουν εκατομμύρια ευρώ για τους ομίλους της ιδιωτικής υγείας και για τις ΜΚΟ στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Για παράδειγμα, το κέντρο ψυχικής υγείας στα Γιάννενα, υποχρεώνεται να παρέχει στέγη στις ΜΚΟ και σταδιακά αυτές αναλαμβάνουν να αντικαταστήσουν και υπαρκτές δημόσιες δομές, όπως έγινε με την υπηρεσία έγκαιρης παρέμβασης στην ψύχωση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.(…)

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!