Ανακοίνωση του ΚΚΕ (μ- λ):

Άλλος ένας νεαρός Ρομά έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού. Αυτή τη φορά στο Λεοντάρι της Θήβας. Σύμφωνα με την αστυνομία, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις Ρομά, δεν σταμάτησε σ τα σήματα της τροχαίας. Ακολούθησε καταδίωξη, το αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε και ο αστυνομικός που πλησίασε με προτεταμένο το όπλο ισχυρίζεται πως ο 17χρονος πήγε να του το πάρει, αυτό εκπυρσοκρότησε και τον σκότωσε!

Παρόμοιες δικαιολογίες είχαν επικαλεστεί οι αστυνομικοί που σκότωσαν τον 18χρονο Νίκο Σαμπάνη και τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη. Ο 17χρονος, που έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Κυριακής, δεν κατηγορείται για τίποτα. Τα όπλα των αστυνομικών εκπυρσοκροτούν και οι σφαίρες εξοστρακίζονται πάντα μπροστά σε Ρομά.

Οι αστυνομικοί δεν το έχουν σε τίποτα να σηκώσουν το όπλο και να χτυπήσουν τους «ενοχλητικούς», οι δικαστές να τους αθωώσουν, η κυβέρνηση να δώσει κάλυψη στην αστυνομία και τα αστικά ΜΜΕ να δικαιολογήσουν τη δολοφονία και να στιγματίσουν το θύμα. Ένας Ρομά που δε σταματά στο σήμα της τροχαίας τιμωρείται με την ποινή του θανάτου. Ο αστυνομικός έκανε το καθήκον του.

Οι Ρομά για το κράτος ήταν πάντα πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Μα το ξεσάλωμα των μηχανισμών καταστολής σε βάρος τους έχει ανέβει σε άλλα επίπεδα τα τελευταία χρόνια γιατί την επίθεση του συστήματος στον λαό την πληρώνουν πρώτα τα τμήματα εκείνα που έχει σπρώξει στο περιθώριο.

Το σύστημα εκμεταλλεύεται και δολοφονεί τους Ρομά. Η δικαιοσύνη που ζητούν δεν είναι μόνο νομική. Είναι η δικαιοσύνη που απορρέει από μια καλύτερη ζωή. Κι αυτό είναι υπόθεση του κινήματος.

Να τιμωρηθεί ο δολοφόνος του 17χρονου Ρομά
Ζωή με δικαιώματα για τους Ρομά”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!