ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 17/11 6μμ από τη Δόμπολη
50 χρόνια από την αντιφασιστική – αντιιμπεριαλιστική εξέγερση του Πολυτεχνείου
Τα οράματα του Νοέμβρη, ο δρόμος του λαού!
50 ΧΡΟΝΙΑ απ’ την κορυφαία αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα προτάγματα, τα μηνύματα κι ο χαρακτήρας της παραμένουν, όσο ποτέ, ζωντανά κι επίκαιρα. Κι αυτό δεν αποτελεί μια «τυπική» ή μια «επετειακή» αναφορά και διαπίστωση! Η ίδια η πραγματικότητα της ζωής του λαού βοά! 50 χρόνια μετά, κι ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, η νεολαία βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά με τις όλο και πιο βάρβαρες καταστάσεις του σύγχρονου μεσαίωνα, του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, ενός συστήματος που σαπίζει και δολοφονεί!
Ένα σύστημα που θέλει να επιβάλει την υποταγή στην δήθεν σωστή πλευρά της Ιστορίας, την πλευρά που φέρνει τον πόλεμο ενάντια στους λαούς, που γεμίζει τη χώρα με στρατιωτικές βάσεις αυτών ενάντια στους οποίους πάλεψε ο λαός κι η νεολαία με την εξέγερση του Νοέμβρη. Που τη μετατρέπει σε ορμητήριο για τα πολεμοχαρή τους σχέδια. Που παραδίδει στους φονιάδες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ γη, νερό και αέρα, πόλεις και λιμάνια. Που στηρίζει τους σιωνιστές δολοφόνους του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού και της γενοκτονίας που συντελείται στη Γάζα απ’ το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ.
Ένα σύστημα που φέρνει όλο και πιο μελανές εργασιακές σχέσεις, με τον έναν αντεργατικό νόμο να διαδέχεται τον άλλο. Με το κύμα ακρίβειας πρωτοφανές. Με τα δικαιώματα της νεολαίας στις σπουδές, στη δουλειά, σε μια ζωή με δικαιώματα, στις ελευθερίες, στον πολιτισμό, καταρρακωμένα. Με την περίθαλψη πλήρως απαξιωμένη για τις πλατιές μάζες του λαού. Με εγκλήματα σαν κι αυτό στα Τέμπη ή με νέα εργατικά «ατυχήματα»-δολοφονίες. Με καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές να μετατρέπουν σε κόλαση ολόκληρες περιοχές, συμπληρώνοντας την εικόνα της πλήρους απαξίωσης της ζωής του λαού και των διαλυμένων υποδομών μιας χώρας-πεδίου άγριας κερδοφορίας των ντόπιων και ξένων αφεντικών. Με τον βούρδουλα των ΜΑΤ, τις διώξεις αγωνιστών, την κυρίαρχη φασιστικοποίηση και τις συμμορίες των νεοναζί να επιδιώκουν να επιβάλουν το φόβο και την υποταγή σε λαό και νεολαία.
50 χρόνια μετά, όλοι αυτοί που λύσσαγαν ενάντια στο Νοέμβρη –οι εκφραστές του συστήματος της εξάρτησης και τα ιμπεριαλιστικά τους αφεντικά– δεν κρύβουν ακόμα και σήμερα το μίσος τους γι’ αυτόν! Γιατί άραγε; Δεν κρύβουν τη «δυσαρέσκειά» τους για την επιμονή του λαού μας να διαδηλώνει κάθε χρόνο στην αμερικάνικη πρεσβεία. Δεν κρύβουν το φόβο τους για το ζωντανό του παράδειγμα, που έβγαλε το λαό στο προσκήνιο, για τη φλόγα του που προσπαθούν να σβήσουν οι ντόπιοι –δήθεν τιμητές του– με ανώδυνες, άχρωμες γιορτούλες. Αλλά και οι ψεύτικοι φίλοι, που τότε κήρυτταν τη γραμμή της συνδιαλλαγής, του «άκαιρου» (ακόμα και… ύποπτου) της εξέγερσης. Και που σήμερα, απέναντι στην ανάγκη να φουντώσουν οι λαϊκές αντιστάσεις, οι αγώνες και η διεκδίκηση, προβάλλουν –όπως και τότε–τις απατηλές «εναλλακτικές» τους, σπέρνοντας αποπροσανατολισμό και απογοήτευση.
Ο ίδιος ο Νοέμβρης του ‘73 δείχνει ποια πρέπει να είναι η συνέχειά του σήμερα! Ποια είναι η ελπίδα και η διέξοδος για το λαό, ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να διαβεί: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ, ο δρόμος που οδηγεί στις εξεγέρσεις του σήμερα και του αύριο. Για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και λαοκρατούμενη! Χωρίς κανέναν «προστάτη» και με το λαό αφέντη στον τόπο του και στον κόπο του!

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!