Οι ηγέτες της Ρωσίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν εξέδωσαν κοινή δήλωση για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.
— Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν χαιρέτησαν την ετοιμότητα της Ρωσίας να βοηθήσει στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ερεβάν και Μπακού.
— Τα μέρη σημείωσαν τη βασική συμβολή των Ρώσων ειρηνευτικών δυνάμεων στη διασφάλιση της ασφάλειας στην περιοχή.
— Οι ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν να αποκηρύξουν τη χρήση βίας και να επιλύσουν ζητήματα με βάση την αναγνώριση της κυριαρχίας.
— Ο Πούτιν, ο Πασινιάν και ο Αλίεφ τόνισαν τη σημασία της ενεργού προετοιμασίας για τη σύναψη ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.
— Οι ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν την αναζήτηση για αμοιβαία αποδεκτές λύσεις. Η Μόσχα θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια σε αυτό.
— Τα μέρη επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να συμμορφωθούν με τις συμφωνίες για τη συνολική εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ερεβάν και Μπακού.

Σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε συνομιλίες στο Σότσι με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν . Μεταξύ άλλων, συζήτησαν την υπογραφή ενός εγγράφου που θα αποτελέσει τη βάση μιας συνθήκης ειρήνης μεταξύ Ερεβάν και Μπακού.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!