Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης “Κοινό των Ηπειρωτών” Δημήτρης Τρομπούκης και Ράνια Γκίζα, , με ερώτηση τους προς τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, ζητoύν την άμεση αποκατάσταση της γέφυρας Κομποτίου και με την κήρυξη των γύρω περιοχών, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Αναλυτικά στην  ερώτηση τους αναφέρουν τα εξής:

Κύριε Περιφερειάρχη,

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών άφησαν σε ολόκληρη την Ήπειρο πληγές. Μια από τις μεγαλύτερες ήταν η κατάρρευση τμήματος της γέφυρας Κομποτίου στην Άρτα, η οποία είχε επανακατασκευαστεί το έτος 2015, χωρίς επιτυχία όπως αποδείχτηκε. 

Η Περιφερειακή Αρχή δήλωσε ότι θα κινηθεί άμεσα η διαδικασία προκειμένου το τμήμα της γέφυρας που έπεσε να αντικατασταθεί με νέα τύπου Μπέλεϋ.

Ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή:

  1. Έχει βγει πόρισμα από την Τεχνική Υπηρεσία για ποιο λόγο κατέρρευσε τμήμα της Γέφυρας;
  2. Για τη μόνιμη λύση του προβλήματος, θα προχωρήσει στην επισκευή της υπάρχουσας γέφυρας ή στην κατασκευή νέας γέφυρας, με ταυτόχρονη ενίσχυση του υπεδάφους, ώστε να μην υπάρξουν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον;
  3. Από τις έντονες βροχοπτώσεις των ημερών και την υπερχείλιση του Αχελώου προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε περιουσίες κατοίκων στα ορεινά της Π.Ε. Άρτας, με τις περισσότερες από αυτές να εντοπίζονται στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη και Νικολάου Σκουφά. Σε ποιες ενέργειες προχώρησε η Π.Α. για την καταγραφή τους και ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει ώστε οι πληγείσες περιοχές, με αγροτοκτηνοτροφική κυρίως δραστηριότητα, να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να μπουν σε ειδικό καθεστώς κρατικής μέριμνας και αποζημίωσης; 

Άρτα, 15-12-2022

Οι ερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι: 

  • Δημήτριος Τρομπούκης,  Ουρανία (Ράνια) Γκίζα

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!