Δεν μπορεί να βρεθεί επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού που να μπορέσει να αντέξει οικονομικά το κόστος ζωής στην απομακρυσμένη κοινότητα του Κολοράντο που πέρα από ότι περιβάλλεται από ράντζα, είναι διάσημη και για την εκπαίδευση αθλητών που πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι η χιονοδρομική πόλη έχει μισθώσει ένα ξενοδοχείο για να ζήσουν οι υπάλληλοί του, καθώς τα σπίτια που κάποτε νοίκιαζαν μετατρέπονται συνεχώς σε διαμερίσματα προς ενοικίαση για τους τουρίστες.
Η ρίζα του προβλήματος δεν έγκειται στην ίδια τη θέση εργασίας, αλλά στην εκτίναξη του κόστους ζωής που διακρίνει το Steamboat Springs, ιδιαίτερα μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Η πανδημία μεταμόρφωσε δραστικά την αγορά κατοικίας σε πολλές περιοχές, με την εν λόγω πόλη να μην αποτελεί εξαίρεση.
Μια πρόσφατη αναφορά από το NBC News περιγράφει ότι ακόμη και τα άτομα με υψηλό εισόδημα στο Steamboat Springs του Κολοράντο, δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να ζήσουν εκεί και πώς αυτό επηρεάζει τη ποιότητα ζωής της πόλης. Ο Gary Suiter, δήμαρχος της Steamboat Springs, αναφέρει ότι δεν μπορεί να βρει υπάλληλο ανθρώπινου δυναμικού, με τους υποψηφίους να αρνούνται τη δουλειά επειδή δεν μπορούσαν να βρουν οικονομικά προσιτή στέγαση, παρά την προοπτική ενός εξαψήφιου μισθού. Δεν επηρεάζονται μόνο οι υπάλληλοι της πόλης, αλλά ακόμη και οι γιατροί που αναζητούν σπίτια εκατομμυρίων δολαρίων καθώς ξεπερνούν τα «οικονομικά τους όρια», με το τοπικό νοσοκομείο να μην μπορεί να καλύψει ορισμένες θέσεις. Κάπως έτσι καταλήγουμε ότι μάλλον ούτε εμείς θα πηγαίναμε.

Πηγή: https://www.msn.com/el-gr/news/other/

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!