Σε 2.187 διαμορφώθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (29/09) ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Εν τω μεταξύ, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 44 νέοι θάνατοι.
Παράλληλα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 323.
Η επιδημιολογική κατάσταση κρίνεται ιδιαιτέρως κρίσιμη στη Βόρεια Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη να βρίσκεται, όπως φαίνεται, μία «ανάσα» πριν το «κόκκινο», την ώρα που τα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας δέχονται μεγάλη πίεση.
Να σημειωθεί ότι σε καθεστώς μίνι lockdown βρίσκονται ήδη Καστοριά, Ξάνθη, Δράμα, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Καβάλα και Αργολίδα.
Η εικόνα είναι ανησυχητική για το σύνολο της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ενδεικτικά είναι και τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ σε ό,τι αφορά τα λύματα.
Συγκεκριμένα, την εβδομάδα 20 έως 26 Σεπτεμβρίου 2021 καταγράφηκε κατακόρυφη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα στην Αλεξανδρούπολη (+196%) και στην Ξάνθη (+166%).
Ο μεγαλύτερος φόβος των ειδικών αφορά στο πώς θα εξελιχθεί η πανδημία στο επόμενο διάστημα, με το βλέμμα στα κρούσματα στα παιδιά, αλλά και καθώς το ενδιαφέρον στρέφεται και στο άνοιγμα των πανεπιστημίων.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!