Τον Υπουργό Εσωτερικών καλούν με Ερώτησή τους στη Βουλή σαράντα επτά (47) Βουλεύτριες και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση αποτελεσμάτων της Προκήρυξης 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ, που αφορά στις προσλήψεις τακτικού προσωπικού στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα αυτό με τον Νόμο 4583/2018 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εντάχθηκε σε οργανικές μονάδες των ΟΤΑ Α’ βαθμού.

Όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, παρά το γεγονός ότι η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έχει λήξει ήδη από τον Ιούνιο του 2020, η έκδοση των αποτελεσμάτων ακόμα αναμένεται. Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι ζωτικής σημασίας για ομάδες πληθυσμού που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας, δεν έχουν τη συμπαράσταση της στενής ή ευρύτερης οικογένειάς τους και αυτό συμβαίνει, υπό συνθήκες υγειονομικής κρίσης, που οι ανάγκες των συγκεκριμένων ομάδων για βοήθεια είναι αυξημένες.

Οι Βουλεύτριες και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία καλούν τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, αφενός να απαντήσει για ποιους λόγους δεν έχει προχωρήσει η έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 4Κ/2020. Αφετέρου, να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα έκδοσης αυτών και πότε προβλέπεται να τοποθετηθούν οι επιτυχόντες στις θέσεις εργασίας στις αντίστοιχες δομές των ΟΤΑ Α Βαθμού.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!