Κώστας Μπάρκας: «Προϋπολογισμός για λίγους με κοινωνική αδικία και σκιά ΟΠΕΚΕΠΕ»
Έντονη κριτική στον Κρατικό Προϋπολογισμό άσκησε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Μπάρκας, κάνοντας λόγο για έναν προϋπολογισμό που, όπως υποστήριξε, ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες και εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.
Κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, ο κ. Μπάρκας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διαχρονικά στηρίζει τους ισορροπημένους προϋπολογισμούς, καθώς και τις αναγκαίες αμυντικές δαπάνες. Ωστόσο, απέδωσε στη Νέα Δημοκρατία ιστορική ευθύνη για την οικονομική πορεία της χώρας, υπενθυμίζοντας τον ρόλο της στην οικονομική κατάρρευση και την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια.
Όπως ανέφερε, ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, αλλά ενισχύει τις ανισότητες και αφήνει απροστάτευτα τα πιο ευάλωτα στρώματα.
Αιχμές για τη φορολόγηση των μερισμάτων
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο βουλευτής Πρέβεζας στο ζήτημα της φορολόγησης των μερισμάτων. Όπως σημείωσε, στην Ελλάδα ο σχετικός συντελεστής ανέρχεται μόλις στο 5%, την ώρα που ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση φτάνει το 20%, ενώ σε χώρες όπως η Γαλλία και η Ιρλανδία τα ποσοστά είναι ακόμη υψηλότερα.
«Όσοι έχουν περισσότερα, οφείλουν να συνεισφέρουν περισσότερα», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι η υφιστάμενη φορολογική πολιτική ευνοεί δυσανάλογα τα υψηλά εισοδήματα και το μεγάλο κεφάλαιο.
Αναφορά στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Σε αιχμηρό τόνο, ο Κώστας Μπάρκας κατηγόρησε την κυβέρνηση για πλήρη πολιτική ευθύνη στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Όπως ανέφερε, πρόκειται για μια υπόθεση που πλήττει ευθέως τον πρωτογενή τομέα, υπονομεύει τους έντιμους αγρότες και τραυματίζει την αξιοπιστία του κράτους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοιου είδους υποθέσεις αναδεικνύουν τις παθογένειες στη διαχείριση δημόσιων πόρων και εντείνουν το αίσθημα αδικίας στην κοινωνία.
«Το μέλλον δεν μπορεί να χτιστεί στις ανισότητες»
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι το μέλλον της χώρας δεν μπορεί να βασιστεί στην αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους και στη διεύρυνση των ανισοτήτων. Δηλώνοντας ξεκάθαρα τη στάση του, ανέφερε:
«Για όλους αυτούς τους λόγους, καταψηφίζω τον προϋπολογισμό».
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033