Την έντονη δυσαρέσκεια μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών του Νομού Πρέβεζας μεταφέρει με ερώτησή του, που κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, σχετικά με τη μη καταβολή των κονδυλίων για την προμήθεια των βιβλίων δεύτερης ξένης γλώσσας στις μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού. 

Σύμφωνα και με την Επιστολή Διαμαρτυρίας Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πρέβεζας, που στάλθηκε στην Υπουργό Παιδείας, τα τελευταία διδακτικά έτη υπάρχει πρόβλημα με την παραγγελία των βιβλίων της δεύτερης ξένης γλώσσας για τους μαθητές της Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού. Η ατέρμονη ανταλλαγή εγγράφων των αρμοδίων υπηρεσιών και ο γραφειοκρατικός λαβύρινθος δεν έχουν μέχρι στιγμής δώσει λύση στο πρόβλημα, αφού μέχρι και σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την παραγγελία των βιβλίων. 

Όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση του κ. Μπάρκα, προκαλεί εντύπωση το γεγονός, ότι αν και το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι σε γνώση των υπηρεσιών του Υπουργείου, καθώς έχει ασκηθεί Κοινοβουλευτικός Έλεγχος, δεν υπάρχει ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση, ώστε να λυθεί ένα πρόβλημα ετών, ώστε οι μαθητές της Πρέβεζας να μην βιώνουν την ανισοτιμία σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας. Ακόμα και αν τα δικαιολογητικά επιχορήγησης για τον Νομό Πρέβεζας είναι ελλιπή, όπως επικαλείται στην απάντησή του το Υπουργείο, είναι αρνητικό το γεγονός, ότι δεν υπάρχει ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των υπηρεσιών του Υπουργείου για να λυθεί το πρόβλημα, όπως άλλωστε είναι υποχρεωμένοι εκ της αποστολής τους.

Επειδή είναι υποχρέωση της κεντρικής διοίκησης, όταν η ίδια ανακαλύπτει, ή όταν της κοινοποιείται, κάποιο πρόβλημα σε μια περιφέρεια της αρμοδιότητάς της, να κινητοποιεί τις υπηρεσίες της, ο κ. Μπάρκας ερωτά την αρμόδια Υπουργό, αν προτίθεται να κινητοποιήσει τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου, ώστε σε συνεργασία με τις περιφερειακές υπηρεσίες στον Νομό Πρέβεζας, να κινητοποιηθούν και σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές του Νομού, να λυθεί το πρόβλημα. 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!