«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία» είπε στην ομιλία του στη βουλή ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας για την τραγωδία των Τεμπών. Ο κ.Καραμανλής αναφέρθηκε στις προσωπικές επιθέσεις που έχει δεχθεί τον τελευταίο χρόνο, υποστήριξε ότι στόχος των επιθέσεων είναι η κυβέρνηση και η ΝΔ, έκανε αναφορά στο Μάτι, λέγοντας ότι όταν εκείνος και ο πρωθυπουργός λίγες ώρες μετά την τραγωδία πήγαν επί τόπου, «δεν έπαιξαν θέατρο όπως στο Μάτι». Όποιος έχει κατηγορίες για μένα, ας τις φέρει, είμαι εδώ, είμαστε όλοι εδώ», είπε.

Ότι κανένας δεν θέλει περισσότερο από τον ίδιο θα λάμψει η αλήθεια και ότι δεν κρύφτηκε, δεν κρύβεται και δεν θα κρυφτεί πίσω από καμία βουλευτική ασυλία, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που έχει κατατεθεί κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Η τραγωδία των Τεμπών γίνεται καθημερινά αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης. Ποτέ δεν επιδιώξαμε την φυσική εξόντωση των πολιτικών μας αντιπάλων, σε περιπτώσεις όπως αυτές με τις τραγωδίες με τη Μάνδρα και το Μάτι», υποστήριξε ο πρώην υπουργός Μεταφορών.

Όσον αφορά στη σύμβαση «717», ο κ. Καραμανλής είπε ότι ήταν να ολοκληρωθεί το 2016 και ότι τελικά ολοκληρώθηκε -έστω μετά κόπων και βασάνων- το 2023, από το κυβερνών κόμμα. Παρουσιάζετε στους πολίτες ως αυτονόητα, συστήματα ασφαλείας που υπάρχουν μόλις κατά 15% στα ευρωπαϊκά κράτη, προσέθεσε ο ίδιος.

«Τη μοιραία νύχτα υπήρξε συσσώρευση λαθών. Κατηγορείτε κι εμένα για συγκάλυψη, ενώ παραιτήθηκα αμέσως. Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη που είναι εξ ορισμού αντικειμενική», σημείωσε. «Συγκάλυψη» είναι να διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις, «να υποσκάπτεις δεσμούς και να εκμεταλλεύεσαι τον ανθρώπινο πόνο για να επιβιώνεις πολιτικά, να διαχέεις το μίσος από σκοτεινούς μηχανισμούς στο Διαδίκτυο», συμπλήρωσε και συνέχισε λέγοντας ότι ο ίδιος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη [όταν παραιτήθηκε].

«Νομίζετε ότι δεν πονάω εγώ όπως κάθε Έλληνας;», ρώτησε. «Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο ομιλών βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στον τόπο της τραγωδίας. Εμείς δεν παίξαμε πολιτικό θέατρο, όπως έκαναν άλλοι στο Μάτι. Παραιτήθηκα αμέσως, γεγονός ασυνήθιστο για τα πολιτικά πράγματα στην εποχή μας», τόνισε ο κ. Καραμανλής. Ακολούθως, ο πρώην υπουργός Μεταφορών, επεσήμανε ότι τον κατηγορούν «όσοι δεν έχουν αφήσει ποτέ του καμιά καρέκλα. «Έπειτα κατηγόρησαν τον τόπο μου: τις Σέρρες».

«Έπειτα είπαν ότι κράτησα την έδρα για να εκλεγώ και να έχω βουλευτική ασυλία. Αλλά, επαναλαμβάνω: καμιά βουλευτική ασυλία δεν έχω για τα Τέμπη. Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι το θέμα των Τεμπών υπάγεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος», υπογράμμισε.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!