Μέσω θερμών χειροκροτημάτων ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης βρέθηκε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης μίλησε από το βήμα του Συνεδρίου ακριβώς μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Κώστας Σημίτης έδωσε τον οδικό ιδεολογικό χάρτη για το πώς πρέπει να είναι το ένα σύγχρονο Αριστερό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε πως «ένα αριστερό κόμμα με σοσιαλδημοκρατικές αρχές οφείλει να διαμορφώνει απόψεις για την εκμετάλλευση, την αλλοτρίωση, το δημόσιο, το ιδιωτικό, τον ανθρωπισμό, την ελευθερία, την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη στην νέα εποχή».

«Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας προσπάθειας για να αποκτήσει το κόμμα μας δημιουργική δυναμική, να καθορίσει και πάλι αποφασιστικά την πορεία για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, να εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσει ώστε η Ελλάδα να γνωρίσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στα προβλήματα της συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Κώστας Σημίτης κατά την έναρξη της ομιλίας τους.

«Τη στιγμή αυτή της νέας αρχής θέλω να τονίσω, ότι η επιτυχία μας απαιτεί συστηματική εργασία για την κατανόηση των προβλημάτων και την επεξεργασία λύσεων. Πολλές φορές στην πολιτική αντιπαράθεση το ενδιαφέρον στρέφεται στον τρόπο με τον οποίο θα εκθέσουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους και πως θα δημιουργήσουμε μια εικόνα γνώσεων και επιδιώξεων παρ’ όλο που δεν έχουμε εξετάσει ουσιαστικά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς στην πραγματοποίηση της κοινωνικής αλλαγής», πρόσθεσε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!