Το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη προκηρύσσει τον 8ο Διεθνή διαγωνισμό αφίσας, με θέμα: «Ρατσισμός – Ξενοφοβία».
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών, «στη χώρα του Ξένιου Δία, στο νησί του προστάτη των ξένων ήδη από την αρχαιότητα, θα πραγματοποιηθεί ο φετινός διεθνής διαγωνισμός αφίσας με τον τίτλο «Ρατσισμός – Ξενοφοβία», τονίζοντας για ακόμα μια φορά ένα φλέγον ζήτημα που ταλανίζει ολόκληρη την υφήλιο». Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023, έως την Παρασκευή, 1η Μαρτίου 2024
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποστείλουν το έργο τους, στο email: typography.poster@gmail.com.
Η αφίσα θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα σύντομο επεξηγηματικό κείμενο που θα αναλύει το περιεχόμενο και τον στόχο της. Η πρόσκληση για συμμετοχή στον διαγωνισμό αφορά ενήλικες, κυρίως επαγγελματίες και σπουδαστές των γραφικών και εικαστικών τεχνών. Από τις 30 αφίσες που θα επιλέξει η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού (τα μέλη της οποίας θα ανακοινωθούν σύντομα) οι τρεις πρώτες θα λάβουν σημαντικά χρηματικά έπαθλα.

  • 2.000 ευρώ ο πρώτος νικητής
  • 1.500 ευρώ ο δεύτερος νικητής
  • 1.000 ευρώ ο τρίτος νικητής

Οι αφίσες αυτές θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Τυπογραφίας για έναν χρόνο, μέχρι τον επόμενο διαγωνισμό, ενώ η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Μαΐου 2024, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Τυπογραφίας, στο ΒΙΟΠΑ Χανίων.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!