Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατέρχονται οι Κτηνίατροι δημόσιοι υπάλληλοι με απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων, με βασικά αιτήματα να είναι η άμεση χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και η άμεση στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Σε δηλώσεις τους οι δύο εκπρόσωποι του κλάδου σε τοπικό επίπεδο κάλεσαν τους συναδέλφους τους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνιάτρων Ευθαλία Οικονόμου τόνισε πως οι κτηνίατροι το τελευταίο διάστημα έχουν αποδείξει αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος, με την εργασία τους κάτω από αντίξοες συνθήκες. Εννοούσε συγκεκριμένα την προστασία του ζωικού κεφαλαίου στις επιζωοτίες που έχουμε στη χώρα το τελευταίο διάστημα και είναι η πανώλη και η ευλογιά και ταυτόχρονα όπως είπε, είναι πλέον αποδεκτό από όλους ότι στις κτηνιατρικές υπηρεσίες υπάρχει σοβαρή υποστελέχωση, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο και η κτηνοτροφική παραγωγή, αλλά και η παραγωγή ποιοτικών, ασφαλών και οικονομικών προϊόντων. Για όλα αυτά, σύμφωνα με την κ. Οικονόμου, οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων της χώρας διαχρονικά είναι ενήμερες, έχουν αναγνωρίσει την ανάγκη ικανοποίησης των αιτημάτων των κτηνιάτρων, έχουν δεσμευτεί επανειλημμένα γι’ αυτό το λόγο, όμως από ότι φαίνεται βάζουν άλλες προτεραιότητες, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται αυτή τη στιγμή οι κτηνίατροι δημόσιοι υπάλληλοι.

“Ως Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων έχουμε εξαντλήσει τα τελευταία χρόνια όλα τα περιθώρια, έχουμε κάνει όλες τις προσπάθειες για να ακουστούν τα αιτήματά μας, αλλά δυστυχώς τη μόνη απάντηση που έχουμε πάρει μέχρι στιγμής είναι υποσχέσεις και καλές προθέσεις. Δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα, όπως καταλαβαίνετε, με υποσχέσεις απλά και με προθέσεις, οπότε δεν έχουμε άλλη λύση για τον κλάδο μας, παρά μόνο να πραγματοποιήσουμε μία προειδοποιητική απεργία τη Δευτέρα στις 10 του μήνα που είναι ο μοναδικός τρόπος για να δείξουμε την σοβαρότητα του ρόλου που έχουμε στην πρωτογενή παραγωγή, στη διασφάλιση της υγείας των ζώων, στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, στην αγροτική οικονομία και στην προστασία του περιβάλλοντος” τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Οικονόμου.

Δεν παρέλειψε τέλος, να επισημάνει η κ. Οικονόμου πως ο Περιφερειάρχης Ηπείρου είναι στο πλευρό των κτηνιάτρων της περιοχής, ότι αναγνωρίζει το ρόλο και ότι προσπαθεί για την πρωτογενή παραγωγή της περιοχής, όπως οι κτηνίατροι έχουν και τη στήριξη των φορέων της περιοχής, των κτηνοτρόφων, των επιχειρήσεων, γιατί όλοι αντιλαμβάνονται το δίκαιο των αιτημάτων τους.

Ο κ. Γιώργος Καραγιάννης, υπάλληλος του Τμήματος Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, στα Γιάννενα και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Ηπείρου και Νήσων (Κέρκυρας και Λευκάδας) της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνιάτρων του δημοσίου, τόνισε πως η στελέχωση των Κτηνιατρικών υπηρεσιών στην Ήπειρο, κυμαίνεται στην καλύτερη περίπτωση στο 50% και ξεκινάει από το 25% και είναι στην καλύτερη περίπτωση φτάνει σε στελέχωση της τάξης του 50%. Το προσωπικό είναι πλέον γερασμένο καθώς δεν έχουν γίνει προσλήψεις εκτός από κάποιες ελάχιστες τα τελευταία χρόνια, οπότε οι κτηνίατροι που ζουν και εργάζονται κάθε μέρα κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες, έχουν πλέον ξεπεράσει τον εαυτό τους. “Οι υποσχέσεις νομίζω ότι είναι καλές, δίνονται με ευκολία, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε βρει την ανταπόκριση που περιμέναμε παρ’ όλη την αυταπάρνηση που έδειξαν όλοι οι συνάδελφοι μες το καλοκαίρι για την αντιμετώπιση της πανώλης και παρ’ όλη την αυταπάρνηση που δείχνουν και αυτή τη στιγμή στην αντιμετώπιση της ευλογιάς” τόνισε ο κ. Καραγιάννης. Επεσήμανε δε πως την αλληλεγγύη των Κτηνιάτρων στα ζητήματα αντιμετώπισης των ζωονόσων του τελευταίου διαστήματος, όπου συνέδραμαν όλοι οι Κτηνίατροι από όλη την Ελλάδα στις περιοχές που υπήρχε η τραγική έλλειψη προσωπικού με εργασία σε αντίξοες συνθήκες καύσωνα, την αλληλεγγύη αυτή του κλάδου, πρέπει να δείξουν όλοι και στην απεργία της Δευτέρα.

(πηγή φωτογραφίας ΒΗΜΑ Τηλεόραση)

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!