Επέρωτηση για την πορεία του έργου που βρίσκονταν σε εξέλιξη στη γέφυρα Τριαντάφυλλου πριν την κατάρρευσή της, κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Τίνα Ζέκα, Κώστα Κωτσαντής και Γιώργος Πρέντζας. 

Σύμφωνα με την επερώτηση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου από τον Ιούλιο του 2021 είχε  αναγνωρίσει την ανάγκη για «Άμεση αποκατάσταση του βάθρου γέφυρας στο ύψος της Γότιστας, επί του επαρχιακού οδικού δικτύου, που παρουσιάζει προβλήματα έντονης υποσκαφής, καθώς και την αποκατάσταση όμορου τμήματος που παρασύρεται από τα νερά του ποταμού και καταρρέει τμήμα της ιδιοκτησίας» και αποφάσισε ότι απαιτείται «η άμεση αποκατάσταση και στερέωση του βάθρου, καθώς και άμεση κατασκευή τοίχου από συρματοκιβώτια, για την προστασία των ιδιοκτησιών» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση

Η πραγματική ανάγκη που ανακάλυψε η Περιφέρεια Ηπείρου τον Ιούλιο, αξιοποιήθηκε για ακόμα μια φορά ώστε να προχωρήσει το έργο με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση. Πρόκειται για μια διαδικασία στην οποία η Περιφερειακή Αρχή -βάση νόμου- καλεί μόνο όσους επιλέγει να δώσουν προσφορές και δεν δημοσιοποιεί το έργο ευρύτερα. 

Παρά τον επείγοντα χαρακτήρα που αναγνώρισε έστω και όψιμα η Περιφέρεια, μόλις το Σεπτέμβριο ξεκίνησαν οι εργασίες και η γέφυρα υποχώρησε το Δεκέμβριο του 2021. 

Από επιτόπια επίσκεψη των περιφερειακών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης μετά από καταγγελίες που δεχτήκαν από κατοίκους της περιοχής, φάνηκε ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών για τη δημιουργία των συρματοκιβωτίων χρησιμοποιήθηκε υλικό από την περιοχή γύρω από τα βάθρα της γέφυρας το οποίο σύμφωνα με καταγγελίες έφερε την πιο γρήγορη υποχώρησή της. 

Μετά από τα παραπάνω οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Παράταξης καλούν τον κ. Περιφερειάρχη να ενημερώσει για την για την πορεία των εργασιών πριν την υποχώρηση της γέφυρας με βάση την έκθεση των επιβλεπόντων μηχανικών του έργου  

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!