Σε συνέχεια της ανάδειξης των προβλημάτων γύρω από το έργο της κατασκευής των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) , και τις ευθύνες της Περιφέρειας Ηπείρου για τις καθυστερήσεις που πληρώνει ο λαός, επισκεφτήκαμε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 το ΣΜΑ Καραϊσκάκη. 

Για το συγκεκριμένο ΣΜΑ, η Περιφέρεια Ηπείρου αποφάσισε να φτιάξει με διαδικασίες fast-track (διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση), επιπλέον του κύριου έργου για την κατασκευή του ΣΜΑ ένα δεύτερο έργο για την «Αποκατάσταση βατότητας στην περιοχή προς ΣΜΑ Καραϊσκάκη». Η υπηρεσία κάλεσε στις 9 Σεπτέμβρη 2021 σύμφωνα πάντα με το νόμο, 3 εργολάβους να δώσουν προσφορές και στις 4 Οκτώβρη 2021 η επιτροπή του διαγωνισμού αφού έλεγξε τα δικαιολογητικά για την ποιοτική επιλογή και τις οικονομικές προσφορές, ανέδειξε τον προσωρινό μειοδότη. Το δε αποτέλεσμα, κατακύρωσε η Οικονομική Επιτροπή με τη 4/28/7-10-2021 απόφασή της μετά από εισήγηση του Προέδρου της , Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη. 

Όμως, όταν πήγαμε στο ΣΜΑ Καραϊσκάσκη στις 15 Οκτώβρη 2021, μια εβδομάδα μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ο δρόμος υπήρχε ήδη, τελειωμένος όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες:

 

Εμείς «θα κάνουμε ότι δεν καταλάβαμε» πως όλη η διαδικασία (από την πρώτη έως την δεύτερη απόφαση της οικονομικής επιτροπής και φυσικά οποιοδήποτε έγγραφο/παραλαβή/πληρωμή συνταχθεί από εδώ και μπρος) είναι έωλη αφού ο μειοδότης είχε αναδειχθεί…..προφορικά, είχε φτιάξει το έργο από το καλοκαίρι, και μετά οι υπηρεσιακοί παράγοντες εξέταζαν προσφορές «μαϊμού», υπέγραφαν πρακτικά για την ανάδειξη μειοδότη και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής κατακυρώσαν κιόλας το αποτέλεσμα! Τέτοια φαινόμενα επιβεβαιώνουν αυτά που λέμε για τη στοίχιση της Περιφέρειας Ηπείρου πίσω από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. 

Θα απευθύνουμε μόνο το ερώτημα : ΠΟΙΟΣ ΕΠΕΒΛΕΨΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ; 

Η Περιφερειακή Αρχή προφανώς τον «υγιή ανταγωνισμό» που επιλέγει για τα δικά της έργα, επιδιώκει να τον επιβάλει και στο διαγωνισμό της ιδιωτικοποίησης των ΣΜΑ.  Μέχρι να τον επιβάλλει δε διστάζει να καθυστερεί την παράδοση των ΣΜΑ μέχρι και με κατάθεση υπομνήματος στα Υπουργεία και την Αποκεντρωμένη κι ο λαός ας πληρώνει. 

Κατά τ’αλλα ο Περιφερειάρχης απειλεί να ζητήσει έλεγχο απ΄ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο έργο της κατασκευή των Σταθμών Μεταφόρτωσης που έκανε μόνος του….

 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!