Η Δημοτική Αρχή Ζίτσας, έχει αποδείξει ότι θυσιάζει στο «ζύγι κόστους- οφέλους» όλες τις λαϊκές ανάγκες. Με το ίδιο ζύγι προφανώς αποφάσισε ότι ο παιδικός σταθμός της Βουνοπλαγιάς είναι κόστος και γι’ αυτό μεθοδεύει το άμεσο κλείσιμο του. 

Πιο συγκεκριμένα σε όλη τη διάρκεια της θητείας της δεν φρόντισε σε καμία περίπτωση να ενισχύσει τις δομές, του δήμου. Στο συγκεκριμένο παιδικό σταθμό δεν  έφερε ούτε ένα παιδικό παιχνίδι για την αυλή του. Δεν έκανε καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, παρά το γεγονός ότι γνώριζε -ένα χρόνο νωρίτερα- ότι η καθαρίστρια θα συνταξιοδοτούνταν το Μάιο του 2022. Δεν φρόντισε καν να προμηθευτεί μια αλλαξιέρα για τα νήπια που δεν έχουν εκπαιδευτεί ακόμα. Δεν προγραμμάτισε ποτέ τη δημιουργία βρεφικού τμήματος για να διευκολύνει τα νέα ζευγάρια και να προσαρμοστούν πιο εύκολα τα νήπια στο παιδικό τμήμα.

Μετά από τόσα χρόνια απαξίωσης και συνειδητής υποβάθμισης, ο παιδικός σταθμός της Βουνοπλαγιάς έφτασε να έχει μόλις 7 παιδιά με επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ. Αντί λοιπόν να προβληματιστεί έστω και στο ελάχιστο, η Δημοτική Αρχή εξαπέλυσε μια επίθεση κατασυκοφάντησης των εργαζόμενων για τις μειωμένες εγγραφές, παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό το εξαιρετικό εκπαιδευτικό τους έργο. 

Στο απόγειο της αδιαφορίας απέναντι στις ανάγκες των παιδιών της Βουνοπλαγιάς, ένα μήνα μετά την έναρξη της χρονιάς, κι ενώ τα νήπια ακόμα δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον, η διοίκηση απομάκρυνε τη μία από τις δύο μόνιμες δασκάλες και έφερε στη θέση της μια εργαζόμενη μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, της οποία η σύμβαση λήγει τον Ιανουάριο. Πρόκειται για μια αντιπαιδαγωγική πράξη που όχι μόνο δυσκολεύει τώρα τα νήπια αλλά θα τα δυσκολέψει και όταν θα απομακρυνθεί (και) η νέα δασκάλα!

Το Γενάρη όμως με την λήξη του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας θα απομακρυνθεί και η καθαρίστρια από τον παιδικό καθιστώντας κυριολεκτικά αδύνατη τη λειτουργία του με έναν μάγειρα και μια δασκάλα! 

Για αυτή την εξέλιξη είναι υπόλογη η δημοτική αρχή αλλά και η αντιπολίτευση που  συναινεί σε αυτή την πολιτική. Aντί η δημοτική αρχή να πάρει μέτρα για να μην είναι δύσκολος χειμώνας, όπως όλοι λένε, βάζει το χέρι της για να γίνει δύσκολος ο χειμώνας για τα παιδιά και τους γονείς που είναι στον παιδικό σταθμό.  Αντί να αποφασίσει την αύξηση της χρηματοδότησης προς την  κοινωφελή επιχείρηση  μεθοδεύει το κλείσιμο της δομής! Αντί να απαιτήσει αύξηση της χρηματοδότησης από την κεντρική κυβέρνηση, αποδέχεται τις οδηγίες για μείωση του κόστους της ενέργειας και προσπαθεί να «βγάλει λάδι» την κυβέρνηση κατασυκοφαντώντας τους εργαζόμενους που τόσα χρόνια έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό! 

 

Το δικαίωμα στη μόρφωση δεν είναι πολυτέλεια για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων. Δομές Προσχολικής Αγωγής, σύγχρονες και με όλες τις απαραίτητες δομές υπάρχουν και σήμερα, αλλά τις χαίρονται αυτοί που τα έχουν. Στον αντίποδα αυτής της πολυτέλειας ζουν οι πολλοί. 

Η προσχολική αγωγή είναι δικαίωμα όλων των παιδιών! Δεν πρόκειται να δεχτούμε τα παιδιά της Βουνοπλαγιάς το 2022 να μην έχουν παιδικό σταθμό! 

  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 

Το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει και να πάρει απόφαση για το θέμα! 

Να μην κλείσει ο παιδικός σταθμός της Βουνοπλαγιάς! 

Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για τη στελέχωση του παιδικού με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων! 

Να δημιουργηθεί βρεφικό τμήμα!

Να εξοπλιστεί ο παιδικός σταθμός με σύγχρονα μέσα : παιχνίδια για την αυλή, παιδαγωγικό υλικό, αλλαξιέρα, μπανιέρα κοκ .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!