Η χθεσινή «ξαφνική» νεροποντή και τα προβλήματα που δημιούργησε στους δρόμους της πόλης, με συνέπεια την διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων, επιβεβαιώνουν την κακή κατάσταση του δικτύου ομβρίων υδάτων στα Γιάννενα, ανάμεσα στα άλλα και από την υποστελέχωση των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με την καθαριότητα των φρεατίων. Πρόσθετα, ανησυχία προκαλούν τα ακαθάριστα ρέματα παραπλεύρως της Περιφερειακής Οδού όπως ανέδειξαν κάτοικοι της παροχής στην περιοδεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Ιωαννίνων στα Καρδαμίτσια με επικεφαλής την Όλυ Τσουμάνη.

Παράλληλα γεννώνται ερωτήματα για την ύπαρξη σύγχρονων ολοκληρωμένων υποδομών αντιπλημμυρικής θωράκισης για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Γιαννιωτών σε ενδεχόμενη εκδήλωση πιο έντονων καιρικών φαινομένων. Εξάλλου το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ιεραρχεί τέτοια έργα γιατί κοστίζουν και δεν αποφέρουν κέρδος σε αντίθεση με τον πακτωλό εκατομμυρίων που ξοδεύονται για την τουριστική αναβάθμιση της πόλης. 

Τώρα να δυναμώσει η λαϊκή πίεση για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας, στελέχωσης του δήμου με επαρκές προσωπικό. Στην επόμενη ενδεχόμενη καταστροφή δεν θα ανεχτούμε την προκλητική προπαγάνδα περί «ακραίων» καιρικών φαινομένων και «κλιματικής κρίσης». Ακραία είναι η πολιτική τους που ιεραρχεί τα συμφέροντα των λίγων ενάντια στις ανάγκες των πολλών.Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!