Ως ΛΑΝΤΖΑ- Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό- Τουρισμό (Ιωαννίνων) χαιρετίζουμε τις σημερινές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαν πανελλαδικά εργαζόμενοι και εργαζόμενες της e-food, αλλά και ευρύτερα του κλάδου, οι οποίοι εναντιώθηκαν άμεσα στη μετατροπή των συναδέλφων/-ισσών της e-food σε «ελεύθερους επαγγελματίες» με την υιοθέτηση του freelance. Η e-food αυτή τη στιγμή είναι το πιο τρανό παράδειγμα της λαίλαπας που φέρνει ο νόμος- οδοστρωτήρα Χατζηδάκη, αφού δεν έχασε χρόνο για την εφαρμογή του. Ωστόσο, είναι και το πιο τρανό παράδειγμα, αυτή τη στιγμή, αντίστασης, αγώνα και διεκδίκησης ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την επισφάλεια. Εργαζόμενοι/-ες σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα έδειξαν πως ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Μήνυμα αγώνα στάλθηκε και από τα Γιάννενα, όπου εργαζόμενοι/-ες της e-food προχώρησαν σε στάση εργασίας και μοτοπορεία στο κέντρο της πόλης. Η κινητοποίηση είχε τη στήριξη του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού, αλλά και του Ε.Κ.Ι. Μέλη της ΛΑΝΤΖΑ βρέθηκαν αλληλέγγυα στην κινητοποίηση, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν εξόρμηση τους χώρους δουλειάς.

Ο αγώνας των συναδέλφων της e- food είναι αγώνας όλων μας! Συνεχίζουμε τον αγώνα και καλούμε κάθε συνάδελφο και κάθε συναδέλφισσα να αγωνιστεί για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ΣΣΕ, 6ωρο/5ήμερο με αυξήσεις μισθών!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΑΓΩΝΑΣ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Καλούμε, άμεσα, σε Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων του κλάδου! Όλοι και όλες την Παρασκευή 24/9 στην 24ωρη απεργία που καλύπτει και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, και στην απεργιακή μοτοπορεία στις 12.30μ.μ. από την Περιφέρεια.