Έχοντας περάσεις 2,5 χρόνια πανδημίας και βρισκόμενοι μπροστά σε πρωτόγνωρες γεωπολιτικές εξελίξεις για την σύγχρονη Ευρώπη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα  από ένα σκληρό – νεοφιλελεύθερο ιδεολογικό δογματισμό απέτυχε καθολικά να διαχειριστεί κάθε κρίση, εγκαταλείποντας και αφήνοντας απροστάτευτη την Ελληνική κοινωνία. Κρυπτόμενη πίσω από το αφήγημα ότι όλα οφείλονται σε  εξωγενείς – παγκόσμιους παράγοντες, επικεντρώθηκε διαχρονικά για το πώς θα αντιμετωπίσει τις κρίσεις επικοινωνιακά και όχι ουσιαστικά τα προβλήματα, οδηγώντας στην φτωχοποίηση το μεγάλο μέρος των πολιτών., 

Τα τελευταία 3 χρόνια, σπαταλώντας δισεκατομμύρια κρατικού χρήματος, η κυβέρνηση προστάτευσε και εξυπηρέτησε συστηματικά τα συμφέροντα των λίγων. Παράλληλα απειλούσε τους πολίτες ότι κάθε μέτρο στήριξης προς τους αδύναμους και πολλούς θα οδηγήσει σε εκτροχιασμό την εθνική οικονομία και νέα χρεοκοπία. Μια χρεοκοπία που ουσιαστικά η κοινωνία μπορεί να αποφύγει μόνο μέσω του δυναμικού αιτήματος που διαμορφώνεται όλο και πιο έντονα για άμεση πολική αλλαγή.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ο Αλέξης Τσίπρας, με ένα  σύγχρονο και ολοκληρωμένο πολιτικό σχέδιο που διαμορφώθηκε και παρουσιάστηκε στο 3ο συνέδριο, απαντά στις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας και αποδεικνύει ότι είναι η μόνη δύναμη που είναι σε θέση να ενισχύσει και βελτιώσεις την καθημερινότητα. Οι 5+1 δεσμεύσεις, για την άμεση αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας με τον κατώτατο μισθό των 800 ευρώ, της προάσπιση της εργασίας, την ανασυγκρότηση της δημόσια υγείας, την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας, την στήριξη της νέας γενιάς με έμφαση στη στέγαση, αλλά και την αλλαγή του εθνικού παραγωγικού μοντέλου, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση προστασίας της κοινωνικής συνοχής και το θεμέλιο για την αντιστροφή του κλίματος προς ένα καλύτερο, πιο προοδευτικό και ανθρωποκεντρικό αύριο.  

Ο  ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κρατώντας την πολύτιμη εμπειρία της εικοσαετίας που πέρασε και βασιζόμενος στις διαχρονικές του αρχές και αξίες, μετασχηματίζεται σε σύγχρονο – μαζικό κόμμα της Αριστερά, έτοιμο να ενώσει τις δυνάμεις του με κάθε προοδευτικό ενεργό πολίτη και χώρο. Ένα κόμμα συμμετοχικό, γειωμένο στην κοινωνία, με διαφορετικές λογικές και λειτουργίες από αυτές του παρελθόντος, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι δεν φοβάται να εφαρμόσει καθολικά, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, την δημοκρατία και την ισότητα στην οργανωτική του δομή χωρίς επετηρίδα. Ένα κόμμα των μελών του, που στοχάζεται, λειτουργεί και δρα συλλογικά, όπου ο διάλογος είναι ουσιαστικός. 

Η εκλογική διαδικασία της προσεχούς Κυριακής αποτελεί σημείο ορόσημο. Εγκαταλείποντας το παλαιό-κομματικό εσωστρεφές μοντέλο, η μαζική συμμετοχή στην εκλογή του προέδρου, της κεντρικής επιτροπής και τις καταστατικές αλλαγές, σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της κυβέρνησης των κερδοσκόπων και την ολική επαναφορά του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ως αναφορά για την αυριανή προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας. Η 15η  Μαϊου, είναι η ημερομηνία που όλες και όλοι στέλνουμε πίσω το λογαριασμό για να τελειώνουμε με την νεοφιλελεύθερη, καθεστωτική, κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Λιλά Σουλελέ

Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ- Υποψήφια για την Κεντρική Επιτροπή Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!